Pagaliau Palangos kurhauzą kels iš pelenų

Lietuvos Respublikos vyriausybės sprendimu 700 tūkst. litų skirta beveik prieš 10 metų sudegusio Palangos kurhauzo atstatymui.

Palangos kurhauzo atstatymui prireiks 1 mln. 400 tūkst. litų. Vakar Vyriausybės sprendimu pusė sumos jau skirta. Dar 300 tūkst. litų tikslinė dotacija numatyta iš Turto privatizavimo fondo, likusią sumą, 400 tūkst. Lt. Palangos savivaldybė planuoja pasiskolinti iš banko. Už šiuos pinigus ketinama atstatyti visą savivaldybei priklausančią mūrinę sudegusio pastato dalį. Pasak Palangos mero Šarūno Vaitkaus, po to laukia antrasis etapas, kurhauzo pritaikymas.

Kita sudegusio kurhauzo dalis priklauso vieno kurorto verslininko šeimai.

Kurorto Savivaldybei priklausanti Kurhauzo dalis yra perduota Palangos kultūros centrui, tad po restauracijos pastatas bus pritaikytas kultūros reikmėms. Palangos meras Š.Vaitkus pabrėžė, jog Palanga turi daug meno kolektyvų, tarp jų – ir labai nusipelniusių, tačiau kurorte nėra kultūros namų, kur meno atstovai galėtų susirinkti repeticijoms. Restauravus Kurhauzą, jis taps atviras visuomenei – čia vyks ne tik kolektyvų repeticijos, bet ir kultūros renginiai, koncertai.

„Rugpjūtį sueis dešimt metų nuo dienos, kai buvo sudegintas Palangos simbolis, esantis kurorto centre. Gavus lėšų restauracijai, Kurhauzas bus prikeltas naujam gyvenimui, ir Palanga atsikratys ilgametės gėdos – kurorto simbolio degėsių“,  – sakė Š.Vaitkus.


Šiame straipsnyje: Kurhauzas

NAUJAUSI KOMENTARAI

vokietka

vokietka portretas
Pagaliau ims tvarkyti, nes atsivezi uzsienieciu-juk norisi pinigelius pritraukt Lietuvon, nuvaziuojam y Palanga ir-laba diena- paciam centre puvekas gremezdiskas, ne ka sakyt ne kaip komentuoti zmonem....o juk poilsiavimui yra tikrai N galimybiu, kodel uzsienieciai turetu noret gryzti y apsnerksta miesta, ypac vokieciai nepakencia netvarkos, eiliu Maximoj-Vytauto gatveje esancioj, nesvariu tualetu ir minimumo paslaugu, ka deja deja iki siol siulo musu pajurys.....

Jonas

Jonas portretas
Turetu rasyti - "dali kurhauzo". O kas bus su medine, Jackoms priklausancia dalimi? Niekas nieko nesneka - reiskia dar n metu J.Basanaviciaus gatves prieigas dabins "grazuole" tvora su siukslynu uz jos? Manau, jei savininkai nieko nedaro, reikia ju dali nusavinti (nacionalizuoti) ir ja atstatyti uz visuomenes lesas. Tuo labiau, kad likutine verte neturetu buti gasdinanti - ten liko gal tik pamatai. O dabar juk atstatysime tik puse istorinio pastato. Gerai, kad judama i prieki, bet reiktu sneketi ir apie visuma - viso buvusio pastato atstatyma
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių