Pagėgių rinktinė mini 15-ąsias įkūrimo metines

Lietuvos sieną su Rusija sauganti VSAT Pagėgių rinktinė penktadienį mini 15-ąsias įkūrimo metines.
Šis pasieniečių padalinys buvo įkurtas 1994 m. balandžio 29 d., siekiant tinkamai paskirstyti saugomus valstybės sienos ruožus ir pasienio kontrolės postus tarp esamų ir naujai kuriamų VSAT padalinių.

Prieš 15 metų rinktinei buvo pavesta užtikrinti Lietuvos sienos su Rusija apsaugą. 

Šiuo metu Pagėgių rinktinė saugo 178 km ilgio valstybės sienos ruožą su Rusijos Federacija. Iš jų 109 kilometrai eina  Nemuno upe. Pagėgių rinktinei priklauso septynios užkardos. 

Naujuose moderniuose pastatuose veikia Kudirkos Naumiesčio, Šilgalių, Rociškių, Viešvilės, Bardinų, Plaškių užkardos, renovuotame - Vileikių užkarda.

Piliečių, transporto priemonių praleidimas ir pasienio kontrolė vykdoma tarptautiniuose Panemunės ir Ramoniškių pasienio kontrolės punktuose (PKP), prekinių traukinių tikrinimas atliekamas Pagėgių geležinkelio PKP.  

Taip pat yra du tarptautiniai upių pasienio kontrolės punktai - Rusnės ir Jurbarko.

Svarbiausias šiandieninės Pagėgių rinktinės veiklos tikslas - užtikrinti skirto valstybės sienos ruožo saugumą ir tinkamą pasienio režimą, vykdant sienos apsaugą, nuolat tobulinti praktinius sienos apsaugos ir pasienio tikrinimo metodus atsižvelgiant į Europos Sąjungos ir Šengeno reikalavimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių