Pagerbė pirmokės gelbėtojus

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rajono meras ir Endriejavo miestelio bendruomenė pagerbė praėjusią savaitę didvyrišku poelgiu Gargžduose išgarsėjusį Egidijų Kazlaučiūną ir "Kranto" pagrindinės mokyklos pirmokę Kotryną Lenkšaitę, kurie išgelbėjo skęstančią Rimantę Eismontaitę.

Surengė sutiktuves

Miestelio bendruomenė surengė šiltas sutiktuves šio tragiškai galėjusio pasibaigti įvykio dalyviams.

"Mūsų gelbėtojai yra labai kuklūs žmonės. Tačiau bendruomenė negailėjo jiems gražių žodžių. Draugę gelbėjusiai pirmokei miestelio bendruomenė įteikė saldžių dovanų ir tvirtai spaudė ranką", – pasakojo Ernesta Strakšytė, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Ryšių su visuomene skyriaus vyriausioji specialistė.

Bendruomenė susirinko į šventę, kurios metu buvo pristatytas ir naujasis Endriejavo ugniagesių komandos automobilis.

Naująjį automobilį panoro pamatyti ir Endriejavo bei Gargždų "Kranto" pagrindinių mokyklų mokiniai.

Neraginamas šoko į upę

Apie plačiai žiniasklaidoje nuskambėjusią istoriją papasakojo Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Tomas Taučius.

Kotryną už jos didvyrišką poelgį, kai ji, supratusi, kad į upę įslydusios draugės neišgelbės pati, išbėgo ieškoti pagalbos, apdovanojo Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas Stanislovas Virbauskas bei Endriejavo seniūnė Laimutė Šunokienė.

Kol žaibiškai į nelaimę reagavusi Kotryna ieškojo pagalbos, tuo metu netoliese buvęs Egidijus Kazlaučiūnas, pastebėjęs bėgančią pusnuogę mergaitę, puolė prie upės ir, išvydęs joje besiblaškančią mažametę, šoko jos gelbėti.

Šis vyras taip pat buvo apdovanotas.

Pašventino klebonas

Klaipėdos rajonas daugeliui kitų savivaldybių yra pavyzdys – seniūnijose esančios ugniagesių komandos, sudarytos iš ugniagesių ir savanorių, dirba sąžiningai ir atsakingai.

Savivaldybė taip pat nuolat stengiasi gerinti ugniagesių darbo sąlygas, pritraukti naujų savanorių.

Savivaldybės lėšomis įsigytas naujas ugniagesių automobilis "Mercedes" taps dideliu paskatinimu ugniagesių komandai ir padės greičiau reaguoti į iškvietimus.

Taip pat Endriejavo ugniagesiai nelaimės atveju galės labiau padėti ir kitoms seniūnijoms, savivaldybėms.

Naujasis automobilis talpina net 5 kubinius metrus vandens, kai senajame tilpo tik 1,6 metro, taigi pagalba nukentėjusiesiems bus ne tik greitesnė, bet ir kokybiškesnė.

Pasidžiaugta ir ugniagesių pastangomis suremontuotomis jų patalpomis.

Endriejavo parapijos klebonas kunigas Stasys Šlepavičius pašventino naująjį automobilį, kad jis padėtų gelbėti žmonių gyvybes bei turtą ir kad juo būtų atliekami tik geri darbai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių