Pajūrio gelbėtojai tikrino garsiakalbius

Gelbėtojai savaitgalį tikrino, kaip veikia paplūdimyje įrengta radiofikacijos sistema. Nors yra atnaujinta tik trečdalis garsiakalbių, bandymo metu neveikė tik vienas.

Anot Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiojo specialisto Aleksandro Siakki, radiofikacijos sistema tikrinama periodiškai.

Žiūrima, ar nėra nutraukti laidai, ar veikia visi garsiakalbiai. Patikrinimo metu neveikė vienas garsiakalbis. Artimiausiu metu jį ketinama suremontuoti.

„Svarbu, kad radiofikacijos sistema veiktų ir poilsiautojai girdėtų visą svarbią informaciją. Per garsiakalbius skelbiame, kai maudytis pavojinga, ieškome pasiklydusių vaikų“, – teigė A.Siakki.

Radiofikacijos sistema paplūdimyje nuolat atnaujinama. Jau yra pakeista apie 30 proc. visų garsiakalbių. Daugiausia naujų įrenginių sumontuota Antrojoje Melnragėje.

Tačiau, anot A.Siakki, tiek nauji, tiek seni įrenginiai veikia gerai.

Po audrų tenka vėjo nusuktus garsiakalbius atsukti į jūrą. To reikia, kad informaciją girdėtų ne tik paplūdimyje gulintys, bet ir jūroje besimaudantys žmonės.

„Kai yra bangos, dažniausiai žmonės esantys krante girdi skelbiamą informaciją, o jūroje ne“, – tvirtino vyriausiasis specialistas.

Prieš vasaros sezoną buvo atnaujinti ir avarinės būklės ištrupėję, audrų išversti radiofikacijos stulpai. Jie nebuvo keisti nuo pastatymo. Jie buvo tik šiek tiek paremontuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nupuso

nupuso portretas
Milda nupuso visiskai ,snd raso ,kad tikrono garsiakalbius ,rytoj rasys ,kad tirino ar oro keturraciuose yra ,poryt -kad vandens motocikluose kuro bake yra ..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių