Pajūrio gelbėtojų tarnyboje telkiamos pajėgos artėjančiai vasarai

Šį savaitgalį atrinkti pirmieji 35 gelbėtojai dirbti pajūrio paplūdimiuose. Antra tiek tinkamų šiam darbui vaikinų ir merginų bus atrinkti gegužės mėnesį. Taip pajūrio gelbėtojų tarnyboje telkiamos pajėgos artėjančiam vasaros sezonui.

Šeštadienį "Gintaro" baseine vyko pajūrio gelbėtojų atranka. Užsiregistravę buvo 52 žmonės, atrinkti 35.

Šiemet Klaipėdos paplūdimiuose dirbs 77 gelbėtojai. Toks pat jų skaičius buvo ir praėjusiais metais.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki sakė, kad ne visiems dalyviams buvo patogus atrankos laikas, nes dalis būsimųjų gelbėtojų studijuoja kituose Lietuvos miestuose ar užsienyje.

"Į atranką atėjo daug naujokų, nors buvo ir senbuvių. Dauguma jų – geri plaukikai. Šiemet į atranką užsiregistravo ir 15 merginų, atėjo septynios, kitų lauksime antrojoje atrankoje. Dauguma jų pajūrio gelbėtojomis dirba ne pirmą sezoną. Yra vienas gelbėtojas, kuris pajūryje žmones gelbėja jau septintą vasarą. Dabar surinkome pirmą grupę, tie, kuriems nepasisekė, galės bandyti sėkmę antroje atrankoje", – pasakojo pavaduotojas.

Esą šis darbas nėra itin gerai apmokamas, todėl gelbėtojų darbą dažniausiai dirba jaunimas. Tie, kurie įsitvirtina darbo rinkoje, vasarą dirbti gelbėtojais dažniausiai nebegrįžta. Pajūrio gelbėtojų komandos pagrindą sudaro studentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aksioma

Aksioma portretas
Pagaliau, kažkada gadinusio valdžiukams nervus ir reikalavusio rimtos bei profesionalios gelbėtojų atrankos visuomenininko G.Č.dėka, vyksta normalūs procesai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių