Pajūrio motociklininkus stabdo ženklai

Uostamiesčio motociklininkai beveik du mėnesius laukia, kada vėl galės legaliai važiuoti Tiltų gatve. Nors leidimas yra patvirtintas, miesto valdžia ir policija nesutaria, kokius ženklus reikia įrengti.


 

Uostamiesčio motociklininkai beveik du mėnesius laukia, kada vėl galės legaliai važiuoti Tiltų gatve. Nors leidimas yra patvirtintas, miesto valdžia ir policija nesutaria, kokius ženklus reikia įrengti.

Pareigūnai skyrė nuobaudą

Saugaus eismo komisija klausimą, ar motociklininkams vėl leisti važiuoti Tiltų gatve, svarstė balandžio 2-ąją. Prašymą buvo pateikę klubo „Legacy Vets MC“ atstovai.

Pasak jų, motociklininkams važiuoti Tiltų gatve buvo leidžiama, kai buvo remontuojamas Pilies tiltas. Tada jokių problemų nekilo. Tad prašyta vėl suteikti tokią teisę.

Po ilgų diskusijų komisijos nariai patenkino prašymą. Lemiamas balsas buvo Saugaus eismo komisijos pirmininko, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Michailovo.

Pasak klubo „Legacy Vets MC“ atstovo Aurimo Mockaus, planuota, kad motociklininkai Tiltų gatve galės važiuoti nuo gegužės 1 d.

„Sprendimas yra, o važiuoti negalima. Tai leidžiantis daryti ženklas dar nėra įrengtas. Vienas motociklininkas net buvo nubaustas policijos pareigūnų, nes riedėjo Tiltų gatve“, – tvirtino atstovas.

Užtruko ženklų derinimas

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus aiškino, kad viskas užtruko, nes su policija nepavyko suderinti kelio ženklų schemos.

Pastarosios atstovai taip pat yra Saugaus eismo komisijos nariai ir dalyvavo balandį vykusiame posėdyje. Jie neprieštaravo, kad motociklininkai vėl galėtų važiuoti Tiltų gatve.

„Saugaus eismo komisijos sprendimai yra rekomendacinio pobūdžio. Nusiuntėme derinti eismo schemą policijai. Neseniai gavome atsakymą, kad jei po ženklu pakabinsime dar dvi papildomas lenteles, jų bus per daug. Pasiūlė klausimą dar panagrinėti“, – komentavo vedėjas.

R.Mockus neatsakė, ar dėl ženklų gali tekti atšaukti leidimą motociklininkams važiuoti Tiltų gatve.

„Mes buvome pritarę, bet negavome policijos antspaudo. Ženklo tikrai nepamiršome. Užtruko tik derinimas. Pasižiūrėsime šį klausimą“, – tvirtino vedėjas.

Nesupranta, kodėl delsia

Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis aiškino, kad yra nustatyta, kaip kelio ženklai turi būti įrengti. Jie turi atitikti teisės aktus.

„Negalime išsigalvoti kelio ženklų, kurie nėra numatyti Kelių eismo taisyklėse. Mums buvo pateikta schema, kuri neatitinka reikalavimų. Po ženklu būtų per daug papildomų lentelių. Vairuotojams bus sunku susigaudyti“, – aiškino viršininkas.

R.Šideikis pabrėžė, kad savivaldybei yra pateiktos rekomendacijos, kaip turi atrodyti ženklai, kad atitiktų reikalavimus.

„Motociklininkai galės važiuoti Tiltų gatve. Mes tik tikrinome, ar kelio ženklai atitinka teisės aktų reikalavimus. Gal savivaldybėje nėra kompetentingų žmonių, kurie skaito Kelių eismo taisykles. Nereikia specialių žinių, kad pamatytum, koks ženklas galimas. Reikia skaityti, matyti ir vertinti. Pateikėme rekomendacijas. Nėra ko daugiau galvoti“, – teigė viršininkas.

Pareigūnas pabrėžė, kad motociklininkai Tiltų gatve galės važiuoti, kai bus įrengti tai leidžiantys ženklai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

erazmas

erazmas portretas
Motociklininkai, manau, gali važinėti, tie begalviai, save "baikeriais" vadinantys- išvis tik už miesto ribų. Lauk iš miesto visus "baikerius"!!!

Algirdas Grublys

Algirdas Grublys portretas
Nesuprantu Saugaus eismo komisijos "viražų" Ankstesnė Taryba leido motociklininkams važiuoti H.Manto gatve tik iki Dangės gatvės ir ne daugiau.Su ta sąlyga visi sutiko. Ar komisija neperžengia savo įgaliojimų ribos?

asas 2g

asas 2g  portretas
as nesuprantu ar patys baikeriai neturi giminej senu zmoniu ar vaiku? kodel visi miestieciai turi kenteti naktimis del keliu lakstanciu su britvomis ir kaukinanciu manto gatvej nakti,,ar baikeriams ir ju giminems tai nerupi? juk supranringi baikeriai galetu paaukleti tuos pienius, kurie nerimsta...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių