Pajūrio pasieniečiai vėl skubėjo į pagalbą pramogautojams

Pasieniečių greitaeigio katerio „Boomeranger“ įgula vėlų trečiadienio vakarą skubėjo į pagalbą pramogautojams, kuriems žvejojant teritorinėje jūroje užgeso katerio variklis. Nevaldomas kateris buvo nešamas tolyn į jūrą.


Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Kopgalio užkardos pasieniečiai apie 21 val. 40 min. gavo pranešimą, kad Baltijos jūroje, už maždaug pusės jūrmylės nuo vartų į Klaipėdos uostą, pagalbos prašo kateriu plaukę trys asmenys.

Į įvykio vietą nedelsiant išplaukė pasieniečių greitaeigis kateris „Boomeranger“.

Jo įgula nelaimės ištiktą katerį jūroje tamsoje aptiko jau po 10 minučių. Paaiškėjo, kad trys į pramoginę žūklę išplaukę klaipėdiečiai pagalbos pasiprašė, kai užgeso variklis ir nevaldomą katerį ėmė nešti tolyn į jūrą.

Sunerimusius 45-erių, 55-erių ir 65-erių klaipėdiečius uostamiesčio pasieniečiai nukėlė nuo jų katerio į „Boomeranger“ ir saugiai parplukdė į Klaipėdos uostą. Kartu pasieniečiai prie Kopgalio užkardos krantinės partempė ir pramogautojų katerį.

Nelaimėliams medikų pagalbos neprireikė.

Pastarąją savaitę tai jau antras atvejis, kai pakrančių apsaugos pareigūnai gelbsti pramogautojus. Praėjusio šeštadienio naktį pasieniečių laivas ant oro pagalvės „Christina“ Kuršių mariose skubėjo į pagalbą penkiems asmenims, kai užgesus varikliui jų jachta užplaukė ant seklumos ties Pervalka.

Atskubėję VSAT pareigūnai 11-os, 17-os, 38-erių ir 53-erių metų pramogautojus nukėlė nuo jachtos į „Christina“ ir saugiai parplukdė į Klaipėdos uostą. Klaipėdos rajono gyventojams medikų pagalbos neprireikė.

38-erių metų jachtos kapitonas tuomet atsisakė palikti jachtą ir liko laukti techninės pagalbos. Sekmadienį jachta buvo nutempta į Klaipėdos uostą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių