Pajūrio regioniniame parke pakvipo įkurtuvėmis

Po 15 metų veiklos Pajūrio regioninio parko (PRP) direkcija pagaliau persikėlė į savo pastatą Karklėje. Lig tol patalpas nuomojo Klaipėdoje Vilties gatvėje.

Naujasis PRP adresas – Placio gatvė 54, Karklės gyvenvietė. Prie pagrindinės Karklės gatvės matyti naujas raudonų plytų pastatas, primenantis senąją šio krašto mokyklą.  Čia jau nuo šių metų pradžios persikėlė PRP direkcija.

„Mintys apie naujas patalpas tvyrojo nuo 1997 metų, nuo tada, kai buvo įkurta Pajūrio regioninio parko direkcija. Karklėje direkcijai buvo perduotas žemės sklypas. Tačiau galimybė įsikurti atsirado tik labai neseniai“, – sakė PRP direktorius Darius Nicius.

Lietuva įstojus į ES, numatyta, kad kiekviena saugoma teritorija privalo turėti lankytojų centrą, kur būtų pristatomos parko vertybės ir vykdoma edukacinė veikla. Tad PRP projektas pradėtas rengti 2006 metais, o pinigai per Valstybinę saugomų teritorijų tarnybą gauti iš ES struktūrinių fondų. 2010 metais pradėtos statybos, pernai jas pavyko pabaigti. Šiuo metu naujajame pastate įrenginėjama lankytojų centro ekspozicija. Pastatas kainavo apie 900 tūkst. litų su PVM, ekspozicija – 200 tūkst. Lt. Parko direkcijoje dirba 6 žmonės. Interesantai PRP direkcijos jau turi ieškoti nebe Vilties gatvėje 6, kur nuoma mėnesiui administracijai kainavo 1 tūkst. litų be komunalinių mokesčių.

„Nepatogumas buvo ir gyventojams, nes pati parko teritorija yra Klaipėdos rajono ir Palangos savivaldybės valdose, o direkcija veikė Klaipėdos mieste, žmonėms daugeliu atveju atsirasdavo nepatogumų. Oficialus naujojo lankytojų centro atidarymas bus balandžio 27 dieną“, – sakė D.Nicius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių