Pajūrio savivaldybės kviečia paminėti Baltijos kelio 20-metį

1989 m. rugpjūčio 23 d. Baltijos Tautos taikia demonstracija išreiškė savo apsisprendimą ir norą būti nepriklausomos. Daugiau negu 2 mln. Lietuvos, Latvijos ir Estijos žmonių rankų grandinė nusitęsė 620 km nuo Vilniaus per Rygą iki Talino.

2009 m. minime 20-ąsias šio įvykio metines. Lietuvos Respublikos Seimas 2009 metus paskelbė Baltijos kelio 20-mečio metais. Prisidėdamos prie šios įsimintinos ir svarbios datos minėjimo, keturios pajūrio savivaldybės - Klaipėdos miesto, Klaipėdos raj., Neringos ir Palangos - organizuodamos Baltijos kelio 20-mečiui skirtą programą, kviečia į simbolinę akciją prie Baltijos jūros, kuri vyks 2009 m. rugpjūčio 23 d. (sekmadienį) nuo 19 val.

19 val. Neringos, Melnragės I, Melnragės II, Girulių, Karklės ir Palangos paplūdimiuose susirinkę žmonės, skambant legendinei „Bunda jau Baltija“, bus pakviesti prisijungti prie tuo metu Baltijos kelyje susirinkusiųjų ir susikibti rankomis bei simboliškai apjuosti Baltijos pajūrį. Į susirinkimų vietas visi kviečiami ateiti su žvakelėmis ir trispalvėmis vėliavėlėmis.

Kviečiame visus kartu prisiminti ir dar kartą po 20-ties metų pakartoti nepamirštamą Baltijos šalių brolybės ir vienybės akciją.


Šiame straipsnyje: Baltijos kelias

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių