Pajūrio verslininkai nenori būti auklėmis

Apklausus Klaipėdos regiono darbdavius paaiškėjo, kad įdarbinti vasarai jie planuoja vos kelias dešimtis nepilnamečių.

Jaunesniems nei 16-kos metų paaugliams išvis nepasiūlyta nė viena darbo vieta, praneša LRT televizijos naujienų tarnyba.

Mokslo metai baigiasi, tad nemažai nepilnamečių pradeda ieškoti darbo. Tačiau daugelis nusivilia – sako, kad jei nėra galinčių įdarbinti giminaičių ar tėvų draugų, – rasti darbą galimybių beveik nėra.

Apklausą atlikę Klaipėdos darbo biržos atstovai patvirtina, kad jaunesniems nei 16-kos metų paaugliams nebuvo pasiūlyta nė viena darbo vieta.

„Kaip ir pernai, taip ir šiemet labai panašios tendencijos. Daugiausiai darbai yra siūlomi pagalbiniuose darbuose – statyboje, remonto srityje – tiek patalpų remonto, tiek mašinų remonto. Taip pat aptarnavimo srityje, pavyzdžiui, ledų, giros pardavėjai“, – vardija Klaipėdos darbo biržos Paslaugų darbdaviams poskyrio vyr. specialistė Indrė Vaitiekutytė.

Iš maždaug 5 tūkstančių apklaustų darbdavių, atsakymus atsiuntė vos pusantro šimto, o laisvų darbo vietų nepilnamečiams pasiūlė tik 27 darbdaviai.

Daugiausiai moksleivių įdarbinti ketinama Klaipėdoje –  apie 40, aplinkiniuose miestuose – iki dešimties.

Darbdaviai sako, kad įdarbinti nepilnamečių jiems neapsimoka – minimalų atlygį mokėti privalu, o dirbti pagal įstatymus  jie gali mažiau valandų, be to – didelė atsakomybė – esą kas nori dirbti savo darbuotojų aukle.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Renata

Renata portretas
viska imanoma ta darba rasti, tik cia jau reik paciam lakstyt ir prasyt :)
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių