Pajūriui grasina pavojinga vėtra

Nors didesnių nuostolių dėl savaitės pradžioje pakilusio vėjo Klaipėdoje neužfiksuota, artimiausiomis dienomis prognozuojama vėtra verčia sunerimti. Uostamiesčio gyventojai raginami imtis atsargos priemonių ir ruoštis audrai.

Nors didesnių nuostolių dėl savaitės pradžioje pakilusio vėjo Klaipėdoje neužfiksuota, artimiausiomis dienomis prognozuojama vėtra verčia sunerimti. Uostamiesčio gyventojai raginami imtis atsargos priemonių ir ruoštis audrai.

Vėjas bus grėsmingas

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys teigė, kad naktį iš sekmadienio į pirmadienį Klaipėdoje praūžė vėtra, kurios metu gūsiai siekė 25–28 m/s. Anot jo, vėliau vėjas aprimo.

Tačiau ketvirtadienį ir penktadienį uostamiestyje prognozuojamas dar didesnis vėjas.

"Ketvirtadienį dieną turėtų būti fiksuojamas 18–23 m/s vėjas, naktį iš ketvirtadienio į penktadienį jis stiprės iki 23–28 m/s, o penktadienį gūsiai gali pasiekti net 25–30 m/s. Tiesa, toks vėjo stiprumas numatomas 24 metrų aukštyje ir ši informacija svarbi tik uosto kompanijoms. Paprastiems gyventojams jis jausis kiek mažiau, tačiau taip pat bus labai stiprus", – kalbėjo L.Pakštys.

Žmonės nenukentėjo

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Aurelija Lapaitė informavo, kad nuo sekmadienio vakaro iki vakar ugniagesių gelbėtojų pagalbos dėl vėjo prireikė penkis kartus.

"Rimtesnės žalos stichija nepridarė – žmonės nenukentėjo. Visi iškvietimai buvo dėl išvirtusių medžių pašalinimo. Skuodo, Klaipėdos rajonuose, Palangoje ant važiuojamosios kelio dalies buvo užvirtę medžiai, dukart ugniagesiai vyko į Kretingos rajoną, Darbėnų miestelį – ten medis nutraukė elektros laidus, išvertė elektros stulpą", – sakė A.Lapaitė.

Pasak jos, pučiant stipriam vėjui, lūžta dideli medžiai, krinta jų šakos, griūna silpnos konstrukcijos statiniai, virsta nepritvirtinti įrenginiai. Be to, gali sutrikti ryšiai ir elektros energijos tiekimas.

Laužė šakas

Bendrovės "Klaipėdos želdiniai" apželdinimo darbų vadybininkas Eimantas Adomaitis pasakojo, kad praėjusios savaitės pabaigoje sustiprėjęs vėjas nuostolių neatnešė, o pastarųjų dienų orai jau spėjo pridaryti žalos.

"Gavome pranešimų, jog lapuočiai su aplaužytomis didesnėmis šakomis pastebėti Kauno ir Sulupės gatvių kiemuose, Sportininkų gatvės rajono Pušyno skvere bei Skulptūrų parke. Teko surinkti ir nemažai sausų šakelių, kurias nulaužė vėtra", – teigė E.Adomaitis.

Jo žodžiais, pavojingus didelius medžius miesto savivaldybė nuolat nupjauna, kad per audras jie neišvirstų ir nepridarytų nuostolių gyventojų materialiniam turtui ar nekeltų grėsmės gyvybei.

"Tačiau pasitaiko visko – stiprus vėjas gali nulaužti ar išversti ir visiškai sveikus medžius. Artimiausiomis dienos dar labiau stiprėsianti audra Klaipėdoje gali pridaryti ir didesnių nuostolių", – prognozavo pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vetrunas

vetrunas portretas
Pasiziurekit i palydovo duomenis tikrai atrodo gresmingai http://www.yr.no/kart/#lat=65.00146&lon=19.54158&zoom=4&laga=nedb%C3%B8rskyer&proj=3575

wwwwww

wwwwww portretas
oj bl ka stiprus :D
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių