Pajūryje – dar vienas rekordinis žygis

Maždaug prieš mėnesį pajūriu pražygiavo tūkstančiai gerai nusiteikusių lietuvių. Planuojama, kad pasisekusi iniciatyva kitąmet įsilies į 2018 m. Europos sporto miesto vardą pelniusios Klaipėdos renginių programą.

Smiltynėje vykęs vienas masiškiausių žygių Baltijos šalyse "Pėsčiomis pajūriu 2017" subūrė apie 7,5 tūkst. aktyvaus laisvalaikio mėgėjų.

Trečią kartą viešosios įstaigos "TrenkTuras" organizuoto žygio dalyviai Kuršių nerijoje ėjo pasirinktus atstumus – 12,5, 25,5 km dieną arba naktį bei 100 km per parą.

Dauguma dalyvių rinkosi vidutinę 25 km distanciją, o maksimalią šimto kilometrų trasą įveikti pasiryžo beveik 600 žmonių.

Šiemet ėjo kone keturgubai daugiau dalyvių – apie 7,5 tūkst. Jie savo kelionę pradėjo ir baigė Smiltynės lankininkų bazėje.

Organizuojant žygį prireikė ir Klaipėdos miesto savivaldybės pagalbos.

Ta proga jo sumanytojai pirmadienį susitiko su Klaipėdos miesto meru Vytautu Grubliausku.

"Turėjau smagią ir malonią misiją padėti. Belieka džiaugtis ir įsitempti, nes renginys pasmerktas čia vykti ir tapti tradiciniu. Papuolėt, vyrai", – juokavo meras.

"Bijojome kad užsikimš perkėla, tačiau žmonės į Smiltynę judėjo specialiu keltų grafiku, tad viskas pavyko sėkmingai", – reziumavo vienas "TrenkTuro" įkūrėjų ir žygio sumanytojų Vytautas Bartulis.

Pėsčiomis pajūriu žygiavo visa Lietuva.

"Tokio didelio žygio populiarumo, ko gero, niekas nesitikėjo. Tai patyriau tik atėjęs į perkėlą. Vos įsigrūdau į keltą, kad spėčiau laiku į atidarymą. Linkiu nepritrūkti entuziazmo ir noro tobulinti šią idėją. Reikėtų nepabijoti išeiti į tarptautinius vandenis ir pasigirti kitiems tuo, ką turime", – kalbėjo meras.

Su tuo sutiko ir renginio organizatoriai. Esą dabar vienas pagrindinių tikslų – pritraukti kuo daugiau žygeivių.

"Turime tokią viziją, kad šis renginys taptų didžiausias Rytų ar Centrinėje Europoje. Galbūt kitąmet surinksime 10 ar net 15 tūkst. žygeivių. Norime didinti užsieniečių procentą. Dirbame šiuo klausimu", – užsiminė V.Bartulis.

Meras priminė, kad Klaipėda kitąmet perims Europos sporto miesto vardą. Žygis pajūriu esą galėtų tapti patraukliausias ir sveikiausias renginys metinėje sporto renginių programoje.

"Belieka išsirinkti datą", – tarstelėjo V.Grubliauskas.

Neatmetama galimybė, kad kitas žygis pajūriu galėtų vykti rudenį, nes pavasarį Kuršių nerijos gamta tampa ypač pažeidžiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viltis.

Viltis. portretas
akivaizdu, kitais metais zygiuos ir dziazo karaliene
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių