Pajūryje ir vėl šmėžuoja nuogalės

Pirmoji maudynių sezono savaitė įsuko gelbėtojus į darbų sūkurį. Padėti poilsiautojams jiems teko ne jūroje, o ant kranto. Patikrinimą paplūdimiuose surengė ir kontrolieriai.

Leipo nuo karščio

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki tvirtino, kad jūroje vanduo dar šaltas. Masinių maudynių nėra. Maudynėmis žavisi vaikai.

Į vėsią Baltiją trumpam niurkteli įkaitę poilsiautojai. Viena kompanija surengė varžybas. Įlindę į jūrą iki kaklo varžėsi, kuris išbus ilgiau vandenyje. Pastarojo temperatūra buvo apie 13 laipsnių šilumos.

Nors jūra dar vėsi, gelbėtojams netrūksta darbo ant kranto. Anot A.Siakki, pagalbos prireikia saulės ar šilumos smūgį patyrusiems žmonėms.

Per dieną vidutiniškai dėl šių priežasčių kreipėsi 7–8 paplūdimio lankytojai. Kai kuriems nuo karščio padidėja kraujospūdis. Ypač vyresnio amžiaus lankytojams.

„Po žiemos žmonių organizmai nėra pripratę prie karščio. Mėgautis saulės voniomis daug jų ateina piko metu. Kai kurie net nepamiršta atsinešti vandens. Dėl to ir ištinka saulės ar šilumos smūgiai. Jau nemažai buvo ir nudegusių žmonių. Daugiausia sunegalavusių buvo Pirmosios Melnragės paplūdimyje“, – tvirtino pavaduotojas.

Melavo apie nelaimę

Gelbėtojams teko vaikyti paplūdimiuose girtaujančius asmenis. Viena 16–20 metų amžiaus sudrausminta jaunuolių kompanija atkeršijo. Vienam iš vaikinų nuėjus maudytis ir nuplaukus toli, krante likę gelbėtojams pasakė, kad šis skęsta.

„Gelbėtojai nubėgo, nuplaukė iki vaikino, tačiau jis į jokią bėdą nebuvo pakliuvęs. Krante buvę vaikinai juokėsi. Apie jų girtavimą viešoje vietoje ir melagingą pranešimą buvo informuota policija“, – pasakojo pavaduotojas.

A.Siakki pasakojo, kad drausminti teko ir kitus girtaujančius. Viena kompanija į pliažą buvo atsivilkusi aparatūrą ir garsiai leido muziką. Tuo piktinosi poilsiautojai.

„Pavyko susitarti gražiuoju“, – komentavo pavaduotojas.

Teko ieškoti ir vieno pasiklydusio vaiko. Jis greitai buvo surastas.

Einant į pliažą vyraujant karštiems orams, A.Siakki patarė, nepamiršti galvos apdangalų ir vandens. Taip pat įvertinti savo sveikatos būklę. Į paplūdimį pataria neiti piko metu.

Skubėjo apsirengti

Kontrolieriai kartu su policijos pareigūnais patikrinimą Pirmosios ir Antrosios Melnragės paplūdimiuose surengė ketvirtadienį po pietų.

Buvo stebima, ar paisoma saugaus elgesio vandenyje taisyklių, nėra girtaujama, nevedžiojami šunys, rūkoma neleistinose vietose, prekeiviai turi leidimus.

Patikrinimas pradėtas Pirmosios Melnragės paplūdimyje, molo link, kur anksčiau buvo moterų pliažas. Nors pastarasis jau daugiau nei dešimtmetį iškeltas į kitą vietą, kai kurios dailiosios lyties atstovės čia deginasi nuogos, taip pažeisdamos viešąją tvarką.

Pamačiusios pareigūnus, moterys pradėjo skubiai rengtis. Policijos pareigūnai įspėjo nuogales, kad taip elgtis negalima.

„Svarstysime, ką daryti . Gal dažniau organizuoti patikrinimus šioje vietoje, pastatyti daugiau stendų, kad čia bendras paplūdimys. Gal taip pavyks sumažinti čia besideginančių nuogų moterų skaičius. Gal ir baudas reikėtų skirti. Tačiau vien pastarosiomis nieko nepasieksi“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Pareigūnams nuėjus, dauguma moterų vėl išsirengė ir toliau mėgavosi saulės voniomis.

Patikrinimo metu metu vienos paplūdimio kavinės darbuotojai negalėjo pateikti leidimo veiklai. Bus aiškinamasi, ar įstaiga jį turi. Daugiau pažeidimų užfiksuota nebuvo.

Tačiau poilsiautojai skundėsi, kad vakarais paplūdimiuose padaugėja girtaujančių jaunuolių, vedžiojami šunys.

Kontrolieriai toliau organizuos patikrinimus uostamiesčio paplūdimiuose. Kada jie vyks, priklausys nuo oro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Apie nieką straipsnis. Jei nori bobos, lai tuos papus degina, natūralus dalykas.

vygutis

vygutis portretas
kur tas pliezas kaaa

Pritariu M

Pritariu M portretas
uzsienio pliazuose moterys vaiksto nuoga virsutine kuno dalimi ...ir nieko, niekam neidomu....tik cia laksto ir gasdina policija.....ko noreti, bananu salis.....
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių