Pajūryje – lietuviška vasara

Savaitgalį pajūrį merks lietus, tačiau pro debesis išlįs ir saulė, kuri orą įšildys tiek, jog bus galima laiką leisti ir paplūdimyje. Kitą savaitę numatomi panašūs orai.

Anot Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus sinoptiko Aleksandro Zaicevo, šiandien Klaipėdoje numatomas trumpalaikis lietus, tačiau oras neturėtų smarkiai atvėsti. Prognozuojama, jog termometro stulpeliai naktį rodys 13–15, o dieną – 22–24 laipsnius šilumos. Jos neišvaikys ir vėjas, kuris pūs iš vakarų 8–13 metrų per sekundę greičiu.

Sekmadienį lietaus tikimybė labai maža. Vėjas pasisuks iš šiaurės vakarų ir bus 7–12 m/s stiprumo. Naktį oro temperatūra sieks 13–15, o dieną – 21–24 laipsnius šilumos.

Vanduo Baltijos jūroje ties Klaipėda yra įšilęs iki 16–18 laipsnių, o Kuršių mariose – iki 21–24 laipsnių.

„Laukiame, laukiame tų šiltesnių dienų, bet juk ir dabar normali lietuviška vasara“, – konstatavo A. Zaicevas.

Kitą savaitę uostamiestyje taip pat bus šilta ir drėgna. Pirmadienį laukiama trumpo lietaus, o termometro stulpeliai rodys apie 19 laipsnių šilumos, antradienį lietus neprognozuojamas, o oras sušils dar keliais laipsniais. Beveik tokie pat orai bus ir trečiadienį, o nuo ketvirtadienio šiek tiek atvės, prognozuojamas intensyvesnis lietus.

Neoficialiais duomenimis, po liepos 20 dienos Lietuvą turėtų pasiekti didelis anticiklonas, atnešiantis karščių. Oro temperatūra pajūryje gali siekti ir 30 laipsnių šilumos. Tačiau Lietuvos sinoptikai kol kad nesiryžta patvirtinti tokių prognozių, nes jos esą labai dažnai keičiasi.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klimatologijos skyriaus vedėja Audronė Galvonaitė žiniasklaidai teigė, jog šiųmetė liepa turėtų būti šiltesnė nei įprastai.

Vidutinė liepos temperatūra Lietuvoje iki šiol siekė 16,7 laipsnio šilumos, o numatoma, kad šiemet ji bus 18 laipsnių.

Lietūs turėtų būti artimi vidutinei klimatinei normai. Įprastai liepa yra vienas lietingiausių metų mėnesių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių