Pajūryje pamirštas automobilis dingo

Apie du mėnesius Antrosios Melnragės paplūdimio prieigos aikštelėje stovėjusio automobilio jau nebėra. Kas pasiėmė transporto priemonę, neaišku.

Savininkas greitai pasikeitė

Automobilis "Nissan Almera" paplūdimio prieigose esančioje aikštelėje paliktas liepos 23 d. Rinkliava buvo sumokėta ne tik už visą likusią dieną, bet dalį kitos.

Legaliai laikyti automobilį aikštelėje buvo galima iki liepos 24 d. 10.47 val. Būtent šią dieną už automobilio valytuvo ir buvo užkištas pirmasis pranešimas apie nesumokėtą rinkliavą.

Vėliau jų atsirado visas pluoštas. Kažkoks praeivis buvo užkišęs raštelį, kuriame nurodyta, kad žmogus nuskendo. Tačiau gelbėtojai tvirtino, kad tuo metu nelaimių jūroje ar paplūdimiuose neužfiksuota.

Iš pradžių aikštelėje palikta mašina buvo registruota 62 metų vilniečio vardu. Būtent jam Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai ir išsiuntė pirmuosius surašytus protokolus. Vilnietis nurodė, kad mašiną pardavė dar birželį.

Tačiau automobilis nebuvo perregistruotas naujo savininko vardu. Dienraščiui "Klaipėda" pradėjus domėtis mašina, sukruto ir pats vilnietis.

Automobilis buvo perregistruotas naujo savininko, kuris taip pat yra iš sostinės, vardu. Tačiau ir šis tvirtino, kad mašiną pardavė.

Grėsė mašinos konfiskavimas

Vilnietis kontrolieriams atsiuntė mašinos pardavimo sutartį. Vyras pasakojo, kad mašiną įsigijo tamsiaodis, nurodė vardą ir pavardę. Naujo savininko kontaktų jis neturėjo. Vilnietis negalėjo pasakyti ir kokios tautybės buvo pirkėjas. Pasakė, kad neįsidėmėjo, o sandoris vyko anglų kalba.

Šis automobilio pardavimas taip pat nebuvo sutvarkytas iki galo – transporto priemonė nebuvo perregistruota naujo savininko vardu.

Vilnietis žadėjo išregistruoti mašiną, tačiau iki šiol jam to padaryti nepavyko. Jis išliko transporto priemonės savininku. Jam už paliktą mašiną gresia visa atsakomybė.

Paliktas automobilis paplūdimio prieigose esančioje aikštelėje buvo iki pat rugsėjo 15 d., kai baigiama rinkti rinkliava už mašinų stovėjimą žaliojoje zonoje.

Iki pat paskutinės dienos kontrolieriai už transporto priemonės valytuvo kišo pranešimus. Savininkui surašytas reikalavimas patraukti mašiną kaip neeksploatuojamą.

Neįvykdžius pastarojo, gresia didesnės nuobaudos, nei už nesumokėtą rinkliavą. Savininkas neskubėjo vykdyti reikalavimo.

Baudas suskaičiuos iki posėdžio

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys tvirtino, kad jau pradėtas rašyti protokolas dėl reikalavimo nepaisymo.

Tačiau praėjusią savaitę pamiršto automobilio nebeliko. V.Valys negalėjo pasakyti, ar transporto priemonę pasiėmė savininkas.

Gal suprato, kad viskas yra rimta, ir patraukė.

"Gal suprato, kad viskas yra rimta, ir patraukė. Jei nebūtų sureaguota, galėtume ne tik skirti baudą, bet ir konfiskuoti transporto priemonę. Keista, kad savininkas tiek laiko ja nepasirūpino", – tvirtino vedėjas.

Kiek už pažeidimus vilnietis turės sumokėti baudų, paaiškės nagrinėjant bylą spalio 25 d.

"Iki to laiko viską suskaičiuosime. Protokolų surašyta daug", – tvirtino vedėjas.

V.Valys prisiminė, kad uostamiestyje susidurta su dar vienu panašiu, bet dar painesniu atveju. Automobilis ilgą laiką nejudinamas stovi Danės gatvėje. Surašyta daug protokolų dėl nesumokėtos rinkliavos, reikalavimas patraukti mašiną. Bus kreipiamasi dėl transporto priemonės konfiskavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darius to Joris

Darius to Joris portretas
Klaipėda yra rusiškų žd masonų valdžioje, todėl nepasikonsultavęs su jais negali duoti interviu.

jurkus

jurkus portretas
jau seniai isardytas dalimis kam galva skauda daugiause miesto valdziai kaip pasipelnyti

f

f portretas
Viešosios tvarkos mentai labai susireikšmine.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių