Pajūryje - paukščių stebėtojų ralis „Kuršių marios 2009“

Šių metų spalio mėn. 9 - 11 dienomis vyks dešimtasis tarptautinis paukščių stebėtojų ralis „Kuršių marios 2009“.

Renginio pradžia penktadienį 17 val., kaimo turizmo sodyboje-kavinėje „Mingės egzotika“ (Minijos (Mingės) kaimas, Kintų seniūnija, Šilutės rajonas). Renginyje dalyvaus ornitologai profesionalai ir mėgėjai. 

Varžybų diena, šeštadienį, Starto pradžia 7 val., Finišas - 18.30. Kontrolinis punktas  13.00 - 14.00  val.  prie Palangos tilto, tuomet tarpinei registracijai susirinks visi renginyje dalyvaujantys ornitologai, kurie jau bus pravažiavę dalį atstumo.

Nes paukščių stebėtojų ralis, tai labai įdomios varžybos, kurių metu dalyvių komandos tarpusavyje rungiasi, kuri per nustatytą laiką iš anksto numatytoje vietovėje pamatys daugiau paukščių rūšių, kuriuos galima atpažinti ne tik pamačius, bet ir išgirdus balsą. Kadangi šio ralio maršrutas driekiasi po Nemuno deltos regioninį parką, Kuršių marių ir Baltijos jūros pakrantes - ten, kur susitelkia didžiausi migruojančių paukščių būriai - visos komandos paukščių ieško važinėdamos automobiliais.

Todėl šios varžybos ir vadinamos raliu, nors nuo įprastų ralio varžybų jos skiriasi tuo, kad čia nėra tikslios trasos ir greičio ruožų, o laikas svarbus tik tiek, kad visi dalyviai laiku sugrįžtų į finišą. Komandų sėkmę čia lemia žinios, kruopštus planavimas, paukščių stebėjimo įgūdžiai ir sėkmė: varžybas laimi ta komanda, kuri per nustatytą laiką pamato daugiausiai paukščių rūšių. Ilgiausias sąrašas įrodo komandos profesionalumą.


Šiame straipsnyje: paukščių stebėtojų ralis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių