Pajūryje pradės rinkti mokestį

Po šiek tiek daugiau nei savaitės pajūrio zonoje – Melnragėje ir Giruliuose – jau reikės mokėti už automobilių stovėjimą. Naujovių šiemet nenumatoma: nesikeis nei rinkliavos dydis, nei apmokestintos teritorijos.

Po šiek tiek daugiau nei savaitės pajūrio zonoje – Melnragėje ir Giruliuose – jau reikės mokėti už automobilių stovėjimą. Naujovių šiemet nenumatoma: nesikeis nei rinkliavos dydis, nei apmokestintos teritorijos.
Rinkliava už automobilių stovėjimą vadinamojoje žaliojoje zonoje pradedama rinkti nuo gegužės 1 dienos.

Numatytose vietose bus pastatyti parkomatai.
Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus pavaduotojo Andriaus Samuilovo teigimu, parkomatų bus pastatyta tiek pat, kiek ir pernai. Dalis jų į pajūrio zoną bus atvežti iš centrinės miesto dalies. Jie bus išmontuoti tose vietose, kur yra mažesni automobilių srautai.

Nuo praėjusių metų mokėti už stovėjimą pajūrio zonoje reikia ne tik aikštelėse, bet ir visose I ir II Melnragės ir Girulių gatvėse. Rinkliava renkama kiekvieną dieną nuo 8 iki 20 val. Sumokėjus litą, automobilį galima palikti valandai.

Melnragės ir Girulių gyventojai, kurie palieka automobilius apmokestintose teritorijose, gali įsigyti lengvatinius leidimus. Jie savivaldybėje išduodami pagal tokią pačią tvarką, kaip ir vadinamosiose geltonojoje ir raudonojoje zonose.

Leidimas, kuris galioja sezoną, pirmam automobiliui kainuoja 5, antram – 100 litų.

Vairuotojai taip pat turi galimybę įsigyti mašinų statymo žaliojoje zonoje abonementus.  Mėnesiui jie kainuoja 50 litų. Praėjusį sezoną per mėnesį jų būdavo parduodama apie 30.

Nuo pat sezono pradžios vairuotojai už automobilių stovėjimą pajūrio zonoje galės atsiskaityti SMS žinute. Tam reikia įsigyti specialų lipduką. Jais prekiaujama mobiliojo ryšio operatorių būstinėse.

Praėjusiais metais ši paslauga, kuri vis labiau populiarėja, pajūrio zonoje buvo teikiama ne iš karto.
Vairuotojams, kurie neturės lengvatinio leidimo statyti mašinos pajūrio zonoje ar abonemento, ir kurie nesusimokės rinkliavos, gresia nuobaudos.

Per praėjusį sezoną pajūryje rinkliavos už automobilių stovėjimą buvo surinkta 370 tūkst. litų. Palyginti su 2012 metų vasara, – apie 100 tūkst. litų daugiau. Tam įtakos turėjo didesnės teritorijos apmokestinimas, išaugęs rinkliavos tarifas, geri orai.

Žaliojoje zonoje yra apie 1170 automobilių stovėjimo vietų.
Rinkliava už automobilių stovėjimą pajūrio zonoje renkama iki rugsėjo 15 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių