Pajūryje šiukšles rinko apie 600 savanorių

Šiandien pajūryje vyko Baltijos jūros pakrančių švarinimo akcija. Lietuvos pajūrio gyventojai ir svečiai buvo kviečiami išvalyti per vasarą užterštas Baltijos jūros pakrantes, paplūdimius bei kopas.

Lietuvoje pajūrio tvarkymą organizavę patirties šioje srityje jau turintys renginio "Darom 2009" organizatoriai teigė, jog akcija susidomėjo mažiau žmonių nei tikėtasi.

„Tikėjomės, jog prie akcijos prisijungs apie 2000 savanorių, tačiau susirinko tik apie 600. Iš viso išvalėme apie 12 km Lietuvos pajūrio. Surinkta apie aštuonios tonos šiukšlių. Akcijos tikslas buvo edukacinis, t.y. siekėme žmones skatinti rinkti šiukšles“, - sakė už šią akciją atsakingas Vytautas Krasnickas.

Jo kolega, projekto koordinatorius Klaipėdoje Giedrius Tumosa tvirtino, jog uostamiesčio paplūdimius švarino apie 50 žmonių.

„Tikėjomės, jog daugiau žmonių ateis, bet gal šią šventinę dieną jie pasirinko kitokį laisvalaikio praleidimo būdą. Klaipėdoje surinkome apie 15-20 maišų šiukšlių. Į vieną maišą telpa apie 100 l atliekų. Kiek pajėgėm, tiek ir surinkom“, - tvirtino G.Tumosa.

Tai, jog akcijos dalyviams, renkantiems šiukšles, trūksta pajėgumų buvo matyti Melnragės paplūdimyje. Pagrindiniai takai vedantys link jūros buvo nukloti maišeliais, plastmasiniais buteliais ir kitomis atliekomis.

Pajūrio komunalininkai pažadėjo pasirūpinti surinktų šiukšlių išvežimu.


Šiame straipsnyje: talka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių