Pajūryje žvarba užsiliks tik savaitgalį

Sinoptikai prognozuoja, kad savaitgalį orai dar džiugins žiemos mėgėjus, o nuo pirmadienio užplūs pavasario nuojauta – dienomis oro temperatūra pajūryje taps teigiama.

"Klaipėdoje bus nuostabus oras", – teigė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių grupės budinti sinoptikė.

Šeštadienį ir sekmadienį išsilaikys žiemiška žvarba. Naktį į šeštadienį pajūriui dar grasino žvarba, tačiau šiandien bus kiek maloniau – vos vienas laipsnis šalčio. Vėjas išliks gana šaltas, pūs iš pietryčių, bet jis nebebus aštrus ir stiprus – jo greitis sieks apie penkis ar aštuonis metrus per sekundę.

Numatoma, kad sekmadienį pajūryje vėjas bus nestiprus, naktį pūs iš rytų, o dieną pasisuks iš pietvakarių. Tiesa, naktį į sekmadienį šals iki šešių laipsnių šalčio, dieną tebus vos vienas laipsnis žemiau nulio. Vakarėjant pajusime švelnėjant vėją, oras padvelks ankstyvu pavasariu.

Pirmadienį situacija keisis – vėjas pasisuks, naktį į pirmadienį jis dar bus nestiprus, bet dieną papūs smarkiau – iki 10–12 m/s. Dieną prasidės atodrėkis, temperatūra perkops į teigiamą pusę.

Kritulių nei savaitgalį, nei artėjančios savaitės pradžioje nelaukiama.

Kitos savaitės pradžioje atkeliavę šiltesni orai pajūryje užsibus artimiausias 10 dienų. Tikėtina, kad naktimis oras atšals iki silpnai neigiamos temperatūros, o dienomis vyraus pliusinė temperatūra. Taip pamažu oras šils ir panašės į ankstyvą pavasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių