Pakeitė Joniškės kapinių vartus

Iki lapkričio 1-osios, Visų Šventųjų dienos, kai visi skubės aplankyti mirusių artimųjų kapus, norima užbaigti suremontuoti Joniškės kapinių centrinius ir šoninius vartus. Senieji jau buvo visiškai susidėvėję ir pažeisti rūdžių.

Nauji centriniai ir šoniniai vartai sumontuoti šią savaitę. Pasak Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros skyriaus vedėjos Zinos Stankienės, liko baigiamieji darbai.

"Jei vyraus sausi, geri orai, darbai bus baigti greičiau. Jei lis, teks palaukti. Tačiau iki lapkričio 1-osios tikrai susitvarkysime", – tvirtino vedėja.

Pasak Z.Stankienės, viešasis konkursas, kurio metu išaiškinta, kas atliks darbus, įvyko pavasarį.

Reikėjo ne tik pačių vartų, bet ir remontuoti griūvančias juos laikančias kolonas. Jos buvo susidėvėjusios taip, kad vartų suremontuoti jau nebūtų pavykę. Žiojėjo skylės.

Atnaujinti teko ir lempas. Taip pat nuardyti virš vartų esančias arkas iš plytų. Pastarosios trupėjo, klibėjo. Baimintasi, kad jos kam nors neužkristų ant galvos.

Z.Stankienė teigė, kad patys Joniškės kapinių vartai buvo visai supuvę, neberemontuotini.

"Rūdys buvo taip paveikusios, kad nuvalius jas būtų sutrupėję ir patys vartai, tad nusprendėme juos pakeisti. Kiekvienas daiktas juk genda ir jį reikia remontuoti. Kai to padaryti nepavyksta, tenka keisti nauju", – pabrėžė vedėja.

Darbai atsiėjo apie 8 tūkst. eurų. Z.Stankienė teigė, kad ši suma yra mažesnė, nei tikėtasi.

Joniškės kapinėms pastaruoju metu skiriamas didesnis dėmesys. Prieš porą savaičių prie vartų atsirado užkardas. Juo siekiama, kad po kapines nevažinėtų, kas nori. Dabar į jas įleidžiami tik tie, kam iš tikrųjų reikia. Praėjusiais metais buvo suremontuota šių kapinių tvora – užsandarintos atviros angos.

Kitais metais planuojama atnaujinti kelias vandens kolonėles, tvarkyti želdinius.

"Norime, kad kapinės atrodytų civilizuotai, gražiai", – tvirtino vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ei

Ei  portretas
Smagu kai sutvarkomas kultūros paveldas.

jo

jo portretas
Tai rimta
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių