Pakrančių apsauga stiprins vandens sienos kontrolę

Valstybės sienos apsaugos tarnyba stiprins pakrančių apsaugą tiek Kuršių mariose, tiek Baltijos jūroje.

Paskelbtas konkursas vykdyti Valstybės sienos apsaugos laivų specialistų mokymus. Sienos apsaugos tarnybos patalpose Klaipėdoje vyks įvairių kategorijų pasienio laivybos specialistų mokymai.

Atskirai bus mokomi upeiviai, plaukiojantys priemonėmis iki 150 AG. Tai įvairūs greitaeigiai kateriai. Taip pat vyks atskiri I ir II grupių laivavedžių, šių grupių mechanikų mokymai. Bendras mokymų laikas numatytas beveik 420 akademinių valandų.

Atskirai vyks asmeninio išgyvenimo technikos, priešgaisrinės saugos ir gaisrų gesinimo pirmosios pagalbos suteikimo pagrindų, asmeninio saugumo ir socialinės atsakomybės (SOLAS),

,,Darbų saugos laivuose“, ,,Darbo su gelbėjimo valtimis ir plaustais“, ,,Darbo su greitaeigėmis gelbėjimo valtimis“, ,,Globalinės jūros avarijų ir saugumo sistemos (GM DSS)“,

,,Radiolokacijos ir navigacijos automatinio radiolokacinio kurso žymėjimo įrengimo“ mokymai. Tam numatyta beveik 300 akademinių valandų.

Mokymuose dalyvaus 156 pasienio apsaugos pareigūnai. Didžiausia dalis pareigūnų - apie 50 bus apmokomi valdyti greitaeiges gelbėjimo valtis. 
  
Pasienio apsaugos jūroje ir Kuršių mariose pareigūnai bus mokomi, kaip išgyventi sunkiomis sąlygomis ir tinkamai valdyti laivus.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių