Palanga apmokestino į kurortą atvykstančius poilsiautojus

Palangos politikai pritarė siūlymui nuo birželio kurorte įvesti vadinamąjį pagalvės mokestį.

Lengvatos vaikams ir ligoniams

Už kiekvieną Palangoje praleistą naktį teks pakloti po vieną litą. Teigiama, kad ši rinkliava papildys miesto biudžetą ir bus skirta miesto infrastruktūros gerinimui ir kurorto įvaizdžio propagavimui.

„Bus taikomos lengvatos vaikams iki 10 metų. Nauja rinkliava nebus imama iš vaikų iki 18 metų, kurie atvyksta gydytis į vaikų reabilitacijos centrą “Palangos gintaras„. Lengvatos bus taikomos visiems, kurie atvyksta gydytis į gydyklas, kur sveikatinimo paslaugos yra finansuojamos iš privalomojo sveikatos draudimo fondo“, – tikino Palangos mero patarėja Jurgita Vanagė.

Teigiama, kad pensininkai negalės tikėtis nuolaidų ir privalės mokėti šį mokestį, nebent jie į Palangą atvyks gydytis.

„Dėl amžiaus nuolaidų nebus taikoma“, – žadėjo J.Vanagė.

Šis mokestis bus renkamas visus metus. Poilsiautojai jį mokės apgyvendinimo įstaigoje arba pas verslo liudijimą turintį privatininką.

„Kurorto svečiai neturės rūpintis, kur jiems bėgti mokėti šio mokesčio. Jį bus galima sumokėti išvykstant arba kitaip susitarus su viešbučio administracija ar nakvynės paslaugas teikiančiu privatininku. Rinkliavą susimokančiam žmogui bus išduodamas kvitukas“, – aiškino J.Vanagė.

Planuoja surinkti apvalias sumas

Surinktus pinigus viešbučiai privalės pervesti į savivaldybės biudžetą.

„Prieš pateikiant šį siūlymą, buvo tartasi su viešbučių ir restoranų asociacijos nariais, kurie pritarė tokiai rinkliavai“, – tikino mero patarėja.

Palangos politikai teigė rinkliavą įvedę už poilsiautojų naudojimąsi miesto infrastruktūra.

„Poilsiautojai palieka šiukšlių, kurias tenka tvarkyti iš miesto biudžeto. Nukenčia šaligatviai, kuriuos reikia remontuoti. Dalis šios rinkliavos lėšų bus skirta kurorto infrastruktūros gerinimui“, – teigė J.Vanagė.

Planuojama, kad iš rinkliavos per metus bus galima surinkti apie 600 tūkst. litų.

Pinigus skirs įvaizdžio gerinimui

„Dalį pinigų skirsime Palangos miesto renginių viešinimui, ypač tų, kurie vyksta ne vasaros sezono metu. Pavyzdžiui, Stintų šventė arba festivalis “Kalėdų šviesos miestas„ vyksta šaltuoju sezonu, nors jie ir privilioja į Palangą labai daug žmonių. Miestas išleidžia daug pinigų reklamuodamas šiuos renginius“, – tikino Palangos mero patarėja.

Skaičiuojama, kad iš poilsiautojų paliktų pinigų kurorte pelnosi verslininkai, o miesto įvaizdžio gerinimui turėtų būti skiriama daugiau lėšų.

Palangiškiai skaičiuoja, kad pernai kurorte lankėsi 900 tūkst. žmonių.

Vasarai pasibaigus Palangos valdžia žada sudaryti darbo grupę, kuri ir svarstys, kam reikia pirmiausia skirti šios rinkliavos pinigus.


Šiame straipsnyje: Palangapagalvės mokestis

NAUJAUSI KOMENTARAI

....

.... portretas
Ko dar neprimastysit? Dar mazai pinius lupat is Zmoniu.. VAgys !!!!!!!!!!!

poilsiautojas

poilsiautojas portretas
savivaldyme uzdejo lita, o viesbutuko savininkai uzdes penkis litus

laima

laima portretas
nafik ta palanga ten jau isvis neimanoma vaziuoti ir taip kainytes kosmines uzsienin zymiai pigiau gaunas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių