Palanga į Stintų šventę kviečia ir pramogautojus, ir žvejus

  • Teksto dydis:

Palanga intensyviai rengiasi jau kitą šeštadienį, vasario 17 d., vyksiančiai Stintų šventei, o žvejai – tradicinei šios šventės daliai – stintų meškeriojimo varžyboms Mero taurei laimėti.

Šiais metais Palanga į Stintų šventę kviečia vasario 17 d., šeštadienį. Kaip ir kasmet, stintomis pakvips visa populiarioji J. Basanavičiaus gatvė – čia tiesiog lauke, smalsuolių akivaizdoje, bus verdamos bei kepamos stintos, bus galima įsigyti ir šviežių, rūkytų ar marinuotų šios šventės „kaltininkių“.

Nestigs Stintų šventėje ne tik žuvų, bet ir atrakcijų: Vytauto ir J. Basanavičiaus gatvėje šurmuliuos tautodailininkų bei kulinarinio paveldo meistrų kermošius, Jūratės ir Kastyčio skvere savo išmonę demonstruos geriausi grilio meistrai ­– vyks Lietuvos žuvies barbekiu čempionatas.

J. Basanavičiaus gatvėje bei Jūratės ir Kastyčio skvere skambės muzika, bus rengiamos atrakcijos vaikams bei žvejiškos rungtys suaugusiesiems.

O pradės Stintų šventę tradicinės stintų meškeriojimo varžybos nuo jūros tilto, kuriose dalyvauti gali visi norintieji, jei tik suburs dviejų žmonių komandą, pasirūpins tinkamomis meškerėmis bei užsiregistruos.

Kaip ir kasmet varžybos – komandinės (komandą sudaro 2 asmenys). Komanda žvejoja su dviem meškerėmis iki 5 kabliukų sistemėle (atsarginių meškerių skaičius neribojamas), masalą žvejai pasirenka savo nuožiūra. Varžybų startinio mokesčio nėra.

Registracijai internetu rašoma: komandos pavadinimas, komandos narių vardai, pavardės, amžius, miestas iš kur atvykstate. Registracijos duomenis siųsti el. paštu: stintumeskeriojimovarzybos@gmail.com.

Po duomenų išsiuntimo paros laikotarpyje gausite atsakymą: "Nei žvyno, nei uodegos", ir tai reikš, kad registracija sėkminga, ir esate laukiami vasario 17 d. nuo 8 val. iki 8.45 val. prie Palangos tilto, Jūratės ir Kastyčio skvere.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
auksines styntas pardavines ir KO vaziuoti ? subinem pasitrinti ?

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
O meras dar nenuteistas? Ar jau kitas? Kodėl nėra pavardės?

M

M portretas
Šiais metais keptos stintos bus už tokią kainą: 1 stinta 2 EUR, jei didesnė 1 stinta 3 EUR. o ko ne? :))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių