Palanga Neringai perdavė Lietuvos kurortų asociacijos vairą

Lietuvos kurortų asociacijos (LKA) prezidento vairą trečiadienį Palanga perdavė Neringai – Nidoje vykusiame asociacijos narių suvažiavime dvejų metų kadenciją pabaigusį buvusį Palangos merą Vytautą Stalmoką pakeitė Neringos vadovas Antanas Vinkus.

Suvažiavimo metu išrinkta ir naujoji viceprezidentė – ja tapo Birštono merė Nijolė Dirginčienė. LKA Revizijos komisijos pirmininko pareigos patikėtos Ignalinos vadovui Broniui Ropei, nariais išrinkti Druskininkų vicemerė Kristina Miškinienė bei Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Naujasis LKA prezidentas A.Vinkus pabrėžė, jog asociacijos darbe labai svarbu tęstinumas. „Itin vertinu ir gerbiu prieš mane buvusio prezidento V. Stalmoko veiklą. Taip pat noriu pabrėžti, jog asociacijos veikloje labai svarbu kolektyvinis sprendimas“, - teigė LKA vadovas.

A.Vinkus atkreipė dėmesį, jog vienas iš pagrindinių LKA prioritetų yra turizmo infrastruktūros plėtra – šalies, atskirų miestų bei regionų kultūros pristatymas, ekonomika, dalykiniai ryšiai. „Ypatingai panaudosiu savo patirtį, įgytą dirbant ambasadoriumi Estijoje – sustiprinsime ryšius su Estijos, Latvijos ir Rusijos Federacijos turizmo infrastruktūra“, - kalbėjo A.Vinkus.

Palangos meras Š.Vaitkus pasidžiaugė galimybe dalyvauti LKA veikloje. “Kurortams susivienijus galima ženkliai daugiau nuveikti. Man taip pat džiugu pastebėti, kad dvejus metus LKA vadovavęs V. Stalmokas pateisino suteiktą pasitikėjimą. Kaip meras norėčiau jam padėkoti už gerą darbą ir pasidžiaugti, kad naująją kadenciją asociacijai vadovaus kaimyninio kurorto vadovas – A. Vinkus. Manau, susivieniję mes nuveiksime labai didelius darbus tiek Palangos, tiek Neringos, tiek apskritai Lietuvos kurortų ir kurortinių miestų labui“, - sakė Š.Vaitkus.

LKA uždavinys – atstovauti bendrus kurortų ir kurortinių vietovių interesus Lietuvoje ir užsienyje, taip pat – valdžios institucijose, siekiant tobulinti įstatyminę bazę.

Po posėdžio šalies kurortų ir kurortinių miestų merams surengta ekskursija po Neringą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sekasi pimpagalviui

sekasi pimpagalviui portretas
tas pimpagalvis spermotozoidas lenda ir lenda visur... idomu kada prades stayti nama Nidoje

Tominokeris

Tominokeris portretas
ET nori būti valdovu, jam negana kaimo mero regalijų, jis nori būti jūrų ir upių valdovu, jis nori, kad jam tarnautų ne tik pakalikų šaika, bet ir mistinės būtybės, jam nebepakanka žemiškų gėrybių, jis nori tapti mistifikuota asmenybe, kaip koks Tagorė Rabindronatas ar pan.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių