Palanga nesustoja dabintis šventiniais akcentais

  • Teksto dydis:

Gruodžio 9 d. Kalėdų laukimo nuotaika pasklis po Šventąją – čia bus įžiebta Kalėdų eglė.

„Aukštai aukštai debesyse stovi namelis, kuriame gyvena sapnų senelės. Pabudusios iš miego, jos kasdien pradeda savo ritualą – suverpia stebuklingą siūlą, užveda sapnų mašiną ir pradeda megzti vaikams sapnus. Senelėms mezgant ypatingus siūlus, vaikai sapnuose išvysta naujus ir žinomus objektus, pasakų personažus ir savo mylimus žaislus“ – tokią nutaiką šeštadienį Eglės įžiebimo šventėje Šventojoje sukurs Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro aktoriai.

Prie eglės susirinkusius mažuosius pradžiugins ir Kalėdų senis, kuris ne tik pasveikins su artėjančiomis šventėmis, bet ir šiltai pabendraus su vaikais.

Maždaug pusės valandos trukmės renginį vainikuos fejerverkai.

Šventosios eglė montuoti bus pradėta jau ketvirtadienį. Maždaug 9 metrų aukščio žaliaskarė šventinę nuotaiką skleis prie kultūros centro „Eldija“. Ji savo papuošimais temiškai susisies su Vytauto gatvės kalėdinėmis dekoracijomis.

Tą pačią dieną šventinėmis spalvomis nušvis ir J. Basanavičiaus gatvėje esanti Kalėdų eglių alėja. Taku į Lietuvos valstybės šimtmetį tapsiančias žaliaskares papuošti apsiėmė Palangos verslininkai, tarp kurių daugiausia – kurorto Viešbučių ir restoranų asociacijos narai. Egles dabinti bus pradėta jau netrukus, o puošėjų paprašyta, kad parenkant dekoracijas žaliaskarėms, vyrautų tautiškumo tematika.

Pasigrožėjusius Kalėdų eglių alėja mažuosius palangiškius ir kurorto svečius pakvies J. Basanavičiaus gatvėje įsikūrusi Elfų mokyklėlė. Čia vaikų lauks kalėdiniai burtai, pasakos, žaisliukų gamyba, mįslės, patarlės bei smagūs žaidimai.

Šventinė nuotaika, kaip ir kiekvieną savaitgalį, palangiškius ir kurorto svečius šildys ir „Spindinčių Kalėdų Palangoje“ kultūrine erdve tapusioje „Kupetoje“ – čia visą dieną šventiniai renginiai keis vienas kitą: veiks labdaros mugė (už Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro auklėtinių sukurtus Advento vainikus sumokėti pinigai bus skirti sunkiai sergančiai mažajai palangiškei), visai šeimai skirta edukacinė programa „Kalėdos pas bobutę“, 15.30 val. visi laukiami Kalėdų senio arbatinėje. Vakare „Kupetoje“ taip pat nestigs šventinės nuotaikos: „Grubusis“ teatras pristatys spektaklį „Paskutinis kavalierius“, 19 val. į Giesmių vakarą pakvies Palangos kamerinis choras.

Nuo centrinės miesto eglės iki „Kupetos“ pramogautojus nemokamai nuveš Kalėdų traukinukas. Jis gruodžio 9 d. pas palangiškius ir kurorto svečius pas Kalėdų senį veš 15 val. ir 15.15 val. Traukinuke yra 20 vietų, tad norintieji pasinaudoti šia pramone, turėtų nesnausti.

Kalėdinę nuotaiką, be abejonės, spinduliuos ir centrinė miesto aikštė – čia suspindusi Palangos eglė ne tik žibės šventinėmis lemputėmis, bet ir kvies pašokti – kiekvieną penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį iki pat Naujųjų nuo 17 val. iki 20 val. kurorto žaliaskarė „šoks“ kalėdinį muzikos ir šviesų šokį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Praktiškas iš Norfos

Praktiškas iš Norfos portretas
Kiek cepai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių