Palanga nuo kitų metų atsisako „pagalvės“ mokesčio

Palanga nuo kitų metų atsisako vadinamojo pagalvės mokesčio, o jį keis vienkartinė įvažiavimo rinkliava, kurią teks mokėti tik vasarą.

Palanga nuo kitų metų atsisako vadinamojo pagalvės mokesčio, o jį keis vienkartinė įvažiavimo rinkliava, kurią teks mokėti tik vasarą.

Palangos savivaldybės taryba nusprendė, kad vykstantieji automobiliais į Palangą nuo kito birželio mokės tik vienkartinę vietinę rinkliavą už naudojimąsi viešąja kurorto infrastruktūra.

Nepriklausomai nuo viešnagės Palangoje trukmės, ji sieks 5 eurus, pranešė savivaldybė. Ši rinkliava bus renkama tik vasarą, tad kad devynis mėnesius per metus kurorto svečiai apskritai nemokės jokio mokesčio už naudojimąsi kurorto infrastruktūra.

„Palanga yra labai patraukli ne tik karštuoju sezonu, bet ir visais metų laikais. Atsisakydami vadinamojo pagalvės mokesčio, kurį apgyvendinimo įstaigose apsistojantys turistai dabar turi mokėti visus metus, bei pakeisdami jį vienkartine, tik vasarą renkama rinkliava, tikimės daugiau svečių sulaukti ne aktyviojo atostogų sezono metu. Kitaip tariant turistas, atvykęs į Palangą, devynis mėnesius neturės mokėti jokių rinkliavų“, – pranešime spaudai teigė miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Teigiama, kad automobiliais vasarą į Palangą atvyksiantys kurorto svečiai, nebemokėdami vadinamojo pagalvės mokesčio, o tik vienkartinę rinkliavą, sutaupys. Kaip šiuo metu skelbiama Palangos Turizmo informacijos interneto svetainėje, „pagalvės“ mokestis viena asmeniui už nakvynę siekia 0,3 euro.

Nuo vietinės rinkliavos bus atleidžiami gyventojai, deklaravusieji gyvenamąją vietą Palangoje, taip pat čia dirbantys pagal darbo sutartis, specialiosios, avarinės ar operatyvinės tarnybos, vykstančios į Palangą pagal iškvietimus. Yra numatyta ir daugiau išimčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Robertas

Robertas portretas
Akivaizdžiai čia kažkas neapgalvota iki galo.Jeigu aš atvažiuoju porai valandų į Palangą.Turiu mokėti tuos 5 eurus.O už mašinos stovėjimą dar reikės mokėti.Ar parkomatai bus išmontuoti.Toks įspūdis,kad lietuviai daro viską,kad tik mažiau žmonių atvyktų į Palangą.Jau ir taip geriau apsimoka važiuoti į kokią kitą šalį-ten pigiau gali praleisti atostogas.Kaip visada mes mėgstame perlenkti lazdą.Aš už simbolinį mokestį.5 eurai- ne.

Čiubaka

Čiubaka portretas
pirmam: kokio PIUMPALO čia pensijos. Atiduos, ryt bus straipsnis: tel sukčiams atidavė 10K evro

Xe Xe

Xe Xe portretas
"Palanga yra patraukli visais metų laikais"... kas čia tą nesamonę parašė? Šlykšti ta palanga ir dabar kai rusus išvarėt, krantai Jums visiems pareis. Turit galvoti ne kaip mokesčius imti, o savus tautiečius pritraukti. Druskininkai ir birštonas yra perpildyti visais metų laikais, o Palanga vieną mėnesį. Kodėl taip yra nors šalia yra Jūra? O gal laikas elementariai susitvarkyti toje palangoje, sunaikinti naktinius triukšmo šaltinius, pagaliau pastatyti vandens pramogų parką IR NUIMTI VISUS MOKESČIUS.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių