Palanga – regiono lyderė daugiabučių renovacijos procese

  • Teksto dydis:

Palangos miesto savivaldybė – regiono lyderė daugiabučių renovacijos procese. Tokį įvertinimą kurorto vadovai parsivežė iš Vilniaus, Lietuvos valdovų rūmuose vykusio renginio, skirto apibendrinti šiųmečius daugiabučių renovacijos rezultatus.

Aptarti daugiabučių renovacijos klausimus bei apibendrinti veiklos rezultatus šią savaitę į sostinę buvo sukvieti visų šalies savivaldybių vadovai. Renginio metu Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pažymėjo didelį savivaldybių bei jų vadovų indėlį, kad nuo 2013 m. pasiekta daugiau, negu per visą ankstesnį beveik dešimties metų renovacijos laikotarpį.

Už pastangas ir siekius „įsiūbuoti“ daugiabučių modernizavimą savivaldybėse, miestų vadovams dėkojo ir renginyje dalyvavę aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas, aplinkos viceministrė Daiva Matonienė bei Būsto energijos taupymo agentūros direktorius Valius Serbenta.

Renginio metu buvo apdovanotos aktyviausiai Daugiabučių atnaujinimo programoje dalyvavusios savivaldybės, taip pat apdovanojimai įteikti ir regionų lyderėms pagal atliktų renovacijos darbų apimtis. Tarp dešimties savivaldybių-regiono lyderių išskirta ir Palanga.

Pasak kurorto mero Šarūno Vaitkaus, ši įvertinimas ne tik džiugina, bet ir įpareigoja.

„Be abejo, įgyvendindami renovacijos projektą, problemų neišvengiame – nesusiduria su sunkumais tik tie, kas nedirba. Tačiau stengiamės ir judame į priekį – juk visos problemos yra išsprendžiamos, jei tik yra noras“, – sakė Š. Vaitkus.

Susitikimo metu kalbėta, kad dabartinis renovacijos proveržis – tai tik pirmas svarbus žingsnis, didinant šalies energinį efektyvumą. Kalbėjusieji pabrėžė ne tik apie dabartinius renovacijos rezultatus, bet ir  galimybes pradėti atnaujinti daugiabučius namus kvartalais, kartu įvertinant ir pertvarkant šilumos gamybos sektorių. Patirtis, kurią savivaldybės sukaupė įgyvendindamos daugiabučių namų modernizavimo priemones, joms pravers atnaujinant ir viešuosius pastatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių