Palanga vėl stebina kainomis

Į pajūrio kurortus suplūdusius poilsiautojus pasitinka nuostabą keliančios kainos. Palangoje už lėkštę šaltibarščių gali tekti pakloti net 13, o porciją ledų – 17 litų. Didesnės išlaidos laukia ir tų, kurie iš anksto nepasirūpino nakvyne.

Kambarį rasti sunku

Nors žmonės į Palangą ir Neringą pradėjo plūsti užvakar, tačiau didelių automobilių spūsčių nesusidarė.

"Šiandien dalis poilsiautojų išvažiavo iš Palangos. Tikrai ne visi pasiėmė laisvą dieną ir žada poilsiauti keturias dienas. Vieni išvažiuoja, kiti atvažiuoja. Tačiau žmonių yra daug", – penktadienio popietę tvirtino Palangos turizmo informacijos centro direktorė Ala Valužienė.

Dauguma vasaros sostine tituluojamo kurorto viešbučių vakar buvo pilni. Privačiame sektoriuje taip pat liko nedaug vietų. Tačiau išsinuomoti būstą dar buvo galima iš kurorto prieigose stovinčių nuomotojų.

"Tenka pavargti, kol surandame, kur apgyvendinti žmones, bet randame", – teigė A.Valužienė.

Poilsiautojų daug ir Šventojoje. Šį kurortą dažniausiai renkasi šeimos.

Palangoje poilsiauja ne tik lietuviai iš kitų šalies miestų, bet ir užsieniečiai. Anot A.Valužienės, anksčiau daugiau į kurortą atvažiuodavo norvegų, šiemet – suomių, estų, latvių.
Tradiciškai daug turistų į Palangą atvyksta iš Maskvos, Kaliningrado. Pastebiu, kad kurortas vis labiau populiarėja ir tarp kitų Rusijos miestų gyventojų. "Atvykstančių turistų geografija platėja", – pabrėžė A.Valužienė.

Antplūdis – ne paskutinis

Neringoje šį savaitgalį taip pat laukiama poilsiautojų antplūdžio.

"Žmonės penktadienį pasiėmė laisvą dieną ir turi laisvą savaitgalį", – pabrėžė Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" direktorė Neringa Gecevičiūtė.

Anot jos, atvykusieji paskutinę minutę apsistoti gali nebent privačiame sektoriuje. Tačiau ir čia vietų nėra daug. O viešbučiai užimti.

"Paprastai poilsiautojai nakvyne pasirūpina iš anksto. Tačiau yra ir tų, kurie kreipiasi paskutinę minutę. Tokių šiandien sulaukėme nemažai. Ieškome, kur jie galėtų apsistoti savaitgalį, tačiau didelio pasirinkimo nėra", – vakar tvirtino vadovė.

Pasak N.Gecevičiūtės, šiuo metu Neringoje daugiausia atostogauja lietuvių. Tačiau sulaukta poilsiautojų ir iš JAV, Australijos.

Anksčiau Palangoje buvo sakoma, kad sezonas prasideda per Jonines, o baigiasi per Žolinę. Tačiau manoma, kad šiemet tai nepasitvirtins.

"Anksčiau tikrai taip sakydavo. Tačiau tikimės, kad rugpjūčio pabaiga bus šilta, gražus rugsėjis, tad svečių sulauksime bent savaitgaliais", – tvirtino A.Valužienė.

N.Gecevičiūtė taip pat pabrėžė, kad meteorologų prognozės džiugina: "Manau, kad šis savaitgalis tikrai ne paskutinis, kai sulauksime tiek poilsiautojų. Prognozuojama, kad rugpjūčio pabaigoje bus šilti orai".

Kainos gali šokiruoti

Į Palangą atvykusius poilsiautojus gali šokiruoti kainos.

Už vieno populiariausių vasaros patiekalų – šaltibarščių lėkštę kai kuriose kurorto kavinėse prašoma net 13 litų. Yra maitinimo įstaigų, kur jie pigesni – kaina svyruoja nuo 7 iki 11 litų.
Tačiau tai vis tiek gerokai brangiau nei Klaipėdoje. Uostamiesčio kavinėse lėkštė šaltibarščių tekainuoja apie 5 litus.

Palangos kavinėse stebina ir ledų kainos. Kai kuriose įstaigose už porciją jų prašoma ir 17 litų.

Neringos kavinėse ledų porcija ir lėkštė šaltibarščių vidutiniškai atsieina 7 litus.

Palangoje viešintys poilsiautojai tvirtino, jog maisto kainos kavinėse yra per didelės, todėl kai kurie pietus mieliau gamina patys vietoje, kur apsistoja.
"Viskas priklauso nuo to, kur valgysi. Valgykloje yra pigiau. Kavinėse – brangoka", – tvirtino Palangoje atostogaujanti kaunietė Ineta.

Vienoje kurorto kavinių dirbanti Kristina tvirtino, kad poilsiautojai turėtų suprasti, jog Palangos įstaigose patiekalų kainos didesnės, nes tai kurortas.
Taip pat kurorto įstaigų darbuotojai pabrėžė, kad patiekalų kaina atitinka kokybę.

Pasak jų, kainų skirtumus labiausiai pastebi mažesnių miestų gyventojai, tačiau vilniečiams jos atrodo normalios, o kai kurių patiekalų net mažesnės.

Liko brangesni būstai

Paskutinę minutę į pajūrio kurortus nusprendusiems vykti ir nakvyne iš anksto nepasirūpinusiems poilsiautojams teks labiau paploninti pinigines.
Aiškinama, kad kainos nėra sukeltos būtent šiam savaitgaliui. Paprasčiausiai liko brangesni būstai.

Nidoje būstas dviem asmenims savaitgalį atsieis 150–200 litų už parą, kai įprastai išsinuomoti galima ir už 80 litų.

"Kainos dirbtinai nėra sukeltos. Paprasčiausiai piko metu liko brangiausi kambariai. Aišku, jei kas nori ypatingos prabangos, už nakvynę gali mokėti ir tūkstantį", – teigė N.Gecevičiūtė.
Palangoje lovą nakvynei galima gauti ir už 20 litų. Tačiau tokio poilsio kokybė abejotina.

Specialistai aiškina, kad sutaupyti galima tinkamai pasirinkus atostogų laiką. Pigiausias poilsis kurortuose yra birželį, o brangiausias – rugpjūtį, kai orai karščiausi, o mieste žmonių daugiausia.
Teigiama, kad tinkamai pasirinkus atostogų laiką galima sutaupyti bent šimtą litų "nuo galvos".

Numatoma, kad po šio savaitgalio apgyvendinimo kainos sumažės, nes sumenks poilsiautojų srautai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ri.

ri. portretas
jei kainas sumazintu butu dvigubas pelnas visiems, bet lietuviai kaip visada nesugeba ta padaryti

dadada

dadada portretas
Mums dar toli iki evropos.

ate

ate portretas
mane nustebino ne kainos bet kokybe uzmokeje 60 e uz nakti viesbutyje Palangoje gavome apleista kambari su senais baldais smirdinciu kilimu nesvaria ir isklypusia duso kabina ir bemiegias naktis del girtuokliaujanciu kaimynu ... pasibaisejau ,tikrai bus paskutinis kartas ,ate Palangai
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių