Palangiškiai kviečiami prisidėti tiriant jaunimo problemas

Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (JRD prie SADM) pradėjo vykdyti jaunimo problematikos savivaldybėse tyrimus.

Tai – viena iš projekto „Integruotos jaunimo politikos plėtra“, priemonių, padėsiančių išskirti problematiškiausias jaunimo sritis ir stiprinti valstybinį bei nevyriausybinį sektorių, dirbantį su jaunimu.

Palangos miesto savivaldybėje tyrimai bus atliekami iki spalio 21 d.

Norintieji dalyvauti tyrime ir užpildyti anketas - 14-29 metų amžiaus asmenys, visi neabejingi jaunimo problemoms ir jaunimo politikos įgyvendinimui, jos situacijai, kviečiami kreiptis į jaunimo reikalų koordinatorę (Tel. (8 460) 48 732, Ilona.Lingyte@palanga.lt ) dėl anketų ir nuorodų.

Tiriama jaunimo situacija savivaldybėse

Šiuo metu yra pradėti ir atliekami jaunimo problematikos savivaldybėse tyrimai, siekiant išsiaiškinti pagrindines konkrečios savivaldybės jaunimo problemas ir įvertinti savivaldybėje gyvenančio jaunimo situaciją. Tyrimai apima tokias sritis kaip mokymasis ir studijos, darbas, laisvalaikis, gyvenimo sąlygos, dalyvavimas neformaliame ugdyme, fizinė ir psichinė sveikata, įpročiai ir gyvenimo būdas, šeima, draugai ir kaimynystė.

Jaunimo problematikos tyrimai bus atlikti 53 savivaldybėse. Analogiško projekto metu tokie  tyrimai jau buvo atlikti Klaipėdos ir Šiaulių miestų, Jonavos, Kelmės, Lazdijų, Skuodo ir Telšių rajonų savivaldybėse.

Minėtieji tyrimai bus atliekami iki 2012 m. liepos mėn., o vėliau, siekiant apibendrinti tyrimų rezultatus, bus vykdoma jaunimo problematikos tyrimų rezultatų palyginamoji analizė, kuri pateiks palyginamus duomenis apie jaunimo padėtį skirtinguose regionuose, padės išskirti problematiškiausius regionus bei problematiškiausias jaunimo politikos sritis.

Projektas „Integruotos jaunimo politikos plėtra“ finansuojamas Europos socialinio fondo ir Lietuvos biudžeto lėšomis.


Šiame straipsnyje: jaunimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių