Palangiškiai rado pinigų gydymo įstaigai

Palangos politikai ištiesė pagalbos ranką skolose skęstančiam Sveikatos priežiūros centrui.

Sukėlė diskusijas

Kurorto gydymo įstaigai, kuri priklauso Klaipėdos jūrininkų ligoninei, nuspręsta skirti 740 tūkst. litų. Tai gerokai didesnė paramos suma, nei centras sulaukdavo iki šiol.

Palangos miesto savivaldybės tarybos Turizmo, sveikatos ir socialinės apsaugos komiteto pirmininkas Viktoras Pivrikas paaiškino, kad po svarstymų nuspręsta paremti būtinąją ir pediatrinę (vasaros sezonu) pagalbą.

Skiriama pinigų suma sukėlė diskusijas tarp pačių politikų. Mat į šį Sveikatos priežiūros centrą daugiausiai kreipiasi poilsiautojai, o tarp aptarnautų pacientų buvo vos keli Palangos gyventojai.

Lieka be pagalbos

Kurorte veikia dvi pirminio lygio paslaugas teikiančios sveikatos priežiūros įstaigos, bet darbo dienomis nuo 17 val. ir savaitgaliais jos nedirba.

Tad klaipėdiečiams priklausantis Sveikatos priežiūros centras priverstas priimti pacientus, tačiau pinigų už tai negauna. Pernai taip nemokamai buvo apžiūrėti 7 tūkst. pacientų, kuriuos priimti privalėjo palangiškių medikai.

"Palanga – tarptautinis kurortas, tad medikų pagalbos prireikia ir poilsiautojams, ir užsieniečiams. Vasarą gydymo įstaigoje būna "karšta", kaip tame seriale "Priėmimo skyrius". Negalime jų palikti naktimis ir savaitgaliais be medikų priežiūros", – argumentavo V. Pivrikas.

Tad būtinajai pagalbai užtikrinti numatyta skirti 700 tūkst. litų, o pediatrinei pagalbai per vasaros sezoną – 40 tūkst. litų. Pernai palangiškiai šiam centrui teskyrė 40 tūkst. litų.

"Nors Jūrininkų ligoninė pas mus dirba nuo 2004 m., bet argumentuotai pagalbos kreipėsi pirmąkart", – dėl išaugusios paramos paaiškino komiteto pirmininkas.

Kreipėsi į ministeriją

Palangos savivaldybė savo ruožtu kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją dėl papildomo finansavimo. Prašoma, kad nuo kitų metų šalies biudžete atsirastų atskira eilutė kurorte užtikrinti medicininę pagalbą vasaros sezonu metu. Apskaičiuota, kad tam prireiktų 300 tūkst. litų.

"Kai į kurortą atvažiuoja pirmieji valdžios asmenys, turi būti parengtas reanimacijos poskyris. Toks protokolas. Užsienio reikalų ministerijos atstovai visada patikrina. Nesvarbu, kad arti Klaipėda", – sakė V.Pivrikas.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės vyriausiasis gydytojas Jonas Sąlyga susilaikė nuo komentaro, motyvuodamas, kad dar neturi oficialių dokumentų ir pasirašytų sutarčių.

Anksčiau ligoninės vadovas minėjo, kad gali tekti atsisakyti daugelio Sveikatos priežiūros centro teikiamų paslaugų dėl milijoninių skolų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių