Palangiškis namie augino kanapių krūmą

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuras (VPK ONTB) toliau atlieka „Neteisėtos narkotikų apyvartos užkardymo vasaros sezono metu Palangos ir Neringos miestuose 2009 metų plane“ numatytus operatyvinius ir ikiteisminio tyrimo veiksmus.

Rugpjūčio viduryje Šventojoje ONTB ir Palangos pareigūnai sulaikė tris palangiškius: 21 metų D.B., 38 metų S.G., 22 metų V.K.

Asmens apžiūros metu pas D.B. rastas ir paimtas maišelis su įtariama narkotine medžiaga - kanapėmis ir jų dalimis (apie 2 g). Kratos D. B. gyvenamojoje patalpoje metu aptiktas auginamas kanapių krūmas ir paimti jo lapai. S.G. ir V.K. apklausti liudytojais ir pranešė, kad rūkė draugo namuose išaugintas bei išdžiovintas kanapes bei jų dalis. Sprendžiamas klausimas dėl jų patraukimo administracinėn atsakomybėn.

D.B. pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis be tikslo jas platinti ir paskirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Liepos mėnesį kelyje Palanga-Kretinga, ties išvažiavimu iš Palangos, sulaikytas automobilis „Audi A 4 Avant“, kuriuo važiavo du nedirbantys ir neteisti asmenys: 20 metų kretingiškis V.B. ir 26 metų Kretingos r. gyventojas R.T.

Transporto priemonės apžiūros metu pas V.B. rasta ir paimta viena tabletė su įtariama psichotropine medžiaga - MDMA. Asmens apžiūros metu pas R.T. rastos ir paimtos keturios tabletės su įtariama psichotropine medžiaga - MDMA.

Nustatyta, kad šiems vaikinams psichotropines medžiagas pardavė 20 metų palangiškis A. A., kurį tą pačią dieną ONTB pareigūnai sulaikė Palangoje, vairuojantį automobilį „Audi Coupe“. Transporto priemonės apžiūros metu rastos ir paimtos 144 tabletės su įtariama psichotropine medžiaga - MDMA bei įtariama netikras vairuotojo pažymėjimas.

V.B. ir R.T pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis be tikslo jas platinti ir paskirtos kardomosios priemonės -rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

A. A. pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti bei įtarimas dėl vairuotojo pažymėjimo suklastojimo (panaudojimo) ir paskirtos kardomosios priemonės - rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje bei dokumentų paėmimas.

Šią vasarą Klaipėdos apskrities VPK struktūriniai padaliniai pradėjo šešis ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis kurortinėse Klaipėdos apskrities vietovėse.

Keturis ikiteisminius tyrimus pradėjo Klaipėdos apskrities VPK ONTB, po vieną - Neringos ir Palangos miesto policijos komisariatai.


Šiame straipsnyje: kanapės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių