Palangoje bus pradėta vasaros estrados rekonstrukcija

  • Teksto dydis:

Penktadienį Palangoje oficialiai bus pradėta Koncertų salės arba vadinamosios vasaros estrados rekonstrukcija.

Įkasant simbolinę kapsulę statybų vietoje dalyvaus premjeras Algirdas Butkevičius, Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus, savivaldybės administracijos vadovai, darbų rangovai bei projektuotojai.

Palangos savivaldybė planuoja, kad vietoj vasaros estrados bus pastatytas modernus daugiafunkcinis trijų, tarpusavyje sujungtų korpusų pastatas, kuriame įsikurs koncertų salė, Kultūros centras bei meno mokykla.

Rekonstrukcijos darbus numatoma vykdyti keliais etapais. Pirmuoju planuojama pertvarkyti koncertų salę. Pastatas įgis apvalią formą ir bus pritaikytas veikti ne tik šiltuoju sezonu, bet visus metus. Čia galės vykti ne tik estrados, bet ir kamerinės, pučiamųjų muzikos koncertai, televizijos projektai, pranešė savivaldybė.

Koncertų salėje bus įrengtas 2500 sėdimų žiūrovų vietų amfiteatras su apie sceną išdėstytomis žiūrovų vietomis. Numatyta ir galimybė žemesnįjį amfiteatro lygį transformuoti į horizontalaus grindų paviršiaus salę. Tuomet sėdimų ir stovimų vietų skaičius salėje sieks iki 3000. Kartu bus sukurta galimybė per keletą minučių pakeisti patalpos žiūrovinę dalį iš amfiteatro į banketinę salę ar tuščią erdvę.

Įrengus koncertų salę, prasidės kito korpuso – maždaug 900 kvadratinių metrų ploto meno mokyklos statybos.

Paskutinį ketinama pastatyti Kultūros centrą, kurio plotas sieks apie 250 kvadratinių metrų. Šio pastato išskirtinumu taps kamerinis vidinis kiemelis – amfiteatras, kuriame galės vykti mini koncertai, poezijos vakarai, diskusijos.

Vilniaus statybų bendrovė "Conresta: 24,74 mln. litų vertės Palangos vasaros estrados rekonstrukciją žada baigti 2015 metų liepą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių