Palangoje – didžiausias Lietuvoje šachmatų festivalis

Šią savaitę poilsio namuose „Baltija“ vyksta didžiausias Lietuvoje šachmatų festivalis „Baltijos“ taurė 2009“. Jau šešerius metus iš eilės vykstančiame renginyje šiemet dalyvauja 209 dalyviai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Rusijos. Dalyvių amžius - nuo 5 iki 75 metų.

„Tai vienas didžiausių turnyrų Baltijos šalyse tiek masiškumo, tiek meistriškumo prasme. Jame dalyvauja išties daug aukšto lygio sportininkų visose amžiaus grupėse. Džiaugiamės, kad ir sunkmečio sąlygomis šį turnyrą galime organizuoti žmonių pamėgtame kurorte Palangoje ir taip populiarinti šachmatų sportą“, - tvirtino vienas iš šio festivalio organizatorių, klubo „Juoda balta“ vadovas Jonas Sidabras.

Šiais metais didžiausiame Lietuvoje šachmatų festivalyje dalyvauja daugiakartinis Lietuvos šachmatų čempionas tarptautinis didmeistris Vidmantas Mališauskas.

„Baltijos“ taurė 2009“ programoje vyksta aštuoni turnyrai - vaikų iki 10 metų, jaunučių iki 15 metų, FIDE reitingo, FIDE meistrų turnyrai ir kiekvieną vakarą vyksta „Žaibo“ turnyrai, kuriuose gali dalyvauti kiekvienas norintis.

Pagrindiniame turnyre po penkių ratų pirmauja 4,5 taško surinkęs Kęstutis Vasylius iš Plungės.

Antrąją-penktąją vietas 49 dalyvių turnyre su 4 taškais iš 5 galimų dalijasi šakietis Laimutis Kasparavičius, rygietis Kristapas Kretainis , klaipėdietis Vytautas Vaitonis ir Konstantinas Dubinskas iš Kretingos.

Po 3,5 taško turi arčiausiai lyderių grupės esantys keturi šachmatininkai - latvis bei trys lietuviai.

„Baltijos“ taurė 2009“ galutiniai rezultatai paaiškės penktadienį. Nugalėtojų laukia piniginiai prizai ir specialūs apdovanojimai.


Šiame straipsnyje: šachmatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių