Palangoje duota pradžia Koncertų salės rekonstrukcijos darbams

  • Teksto dydis:

Penktadienį Palangoje duota pradžia Koncertų salės rekonstrukcijos darbams. Simbolinę kapsulę su laišku ateities kartoms įkasė Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus ir darbų rangovo – bendrovės „Conresta“ – direktorius Lukas Lukaitis.

Simboliška, kad Palangos Koncertų salės rekonstrukcijos darbų pradžia skelbiama kurortui ypatingais metais – metais, kai Palanga yra Lietuvos kultūros sostinė, kai Palangai sukanka 760 metų, o kurortui – 125 m., o Vasaros estradai – 40 metų.

Iki 2015 m. pabaigos įgyvendinus pirmąjį projekto etapą, dabartinė Vasaros estrada įgys apvalią formą ir bus pritaikytas veikti ne tik šiltuoju sezonu, bet visus metus. Rekonstruota

Koncertų salė taps uždaras, maždaug 4 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastatas su įrengtu 2,2 tūkst. sėdimų vietų amfiteatru. Iš kituose Lietuvos miestuose pastatytų arenų, kurios labiau pritaikytos rengti sporto varžybas, o ne koncertus, ši salė išsiskirs puikia akustika.

Pirmajam projekto etapui iš 2007-2013 m. ES finansinės paramos jau skirta 10 mln. litų. Iš viso Koncertų salės rekonstrukcija pareikalaus maždaug 25 mln. litų.
Prieš įkasant simbolinę kapsulę, Ministras Pirmininkas A. Butkevičius, penktadienį kreipdamasis į susirinkusiuosius, pabrėžė, jog Koncertų salės rekonstrukcija yra ne tik gražus, bet ir ambicingas projektas, o po dvejų metų išdygsiantis naujasis objektas tarnaus ne tik Palangai, bet ir visai Lietuvai. „Palanga yra kurortas, kuris vasarą, galima sakyti, virsta visos Lietuvos sostine. Koncertų salės rekonstrukcija – didžiulis iššūkis ir Palangai, miesto merui, ir statytojams, nes skirtos ES lėšos turėtų būti panaudotos iki 2015 m. pabaigos. Tačiau tikiu meru, visa jo komanda bei Palangos žmonių noru, kad labai sparčiais tempais šis objektas bus pastatytas laiku“, – sakė A. Butkevičius. Ministras Pirmininkas taip pat informavo, jog Vyriausybė ieškos galimybių Koncertų salės rekonstrukcijai iki 2015 m. skirti ir valstybės lėšų.

Įgyvendinus visą projektą, ateityje Palangą papuoš modernus daugiafunkcinis trijų, tarpusavyje sujungtų, korpusų pastatas, kuriame įsikurs net tik koncertų salė, bet ir Kultūros centras bei meno mokykla.

Koncertų salės rekonstrukcija bus finansuojama ES, valstybės bei Palangos miesto savivaldybės lėšomis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Labai reikalinga rekonstrukcija

ponas butkeviciau

ponas butkeviciau portretas
kur pinigai panemunes tiltui,palangai atradai

vg

vg portretas
kokia spalva bus , salotinė ar jūrą imituojanti o gal zinomų muzikantų pavardės su šalių pavadinimais
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių