Palangoje įvyko uroginekologų draugijos suvažiavimas

Palangoje savaitgalį įvyko penktasis Lietuvos uroginekologijos draugijos suvažiavimas. Renginyje dalyvavo net 100 geriausių mūsų šalies šios srities specialistų – urologai, ginekologai, reabitologai.

Didžiausias dėmesys suvažiavime buvo skirtas ligoms, nuo kurių sėkmingo kompleksinio gydymo priklauso žmonių gyvenimo kokybė. Aptartos dažniausios uroginekologinės ligos ir jų naujausios gydymo metodikos: vyrų ir moterų šlapimo nelaikymas, moterų dubens organų (gimdos, makšties sienelių) nusileidimas.

Moderniausius mūsų šalyje jau taikomus metodus bei savo šioje srityje jau pasiektus rezultatus pristatė Lietuvos uroginekologų draugijos prezidentė docentė Rosita Aniulienė.

Tarp kitų Lietuvos medikų taikomų plačias galimybes atveriančių naujovių pristatytos ir tokios, kaip riebalų ir protezų panaudojimas chirurgijoje ir uroginekologijoje.

Suvažiavime patirtimi dalijosi ir medikai iš Prancūzijos. Tarp jų - ir žinomas uroginekologas iš Prancūzijos prof. De Tayrac, pristatęs savo sėkmingai taikomą gydymo metodą implantais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių