Palangoje parduodamos valstybės poilsinės kelia abejonių dėl per mažos kainos

  • Teksto dydis:

Palangoje daugiau kaip 8 tūkst. kvadratinių metrų ploto "Vyturio" reabilitacijos centro pastatas, prie kurio priskirtas beveik pustrečio hektaro žemės sklypas, parduodamas už 9 mln. litų.

Šio objekto pirkėjas už minimą sumą taip pat įsigys tris vos keli šimtai metrų nuo jūros esančius kotedžus, kurių žemės sklypai siekia 1,2 hektaro, ir 37 arų žemės sklype esančią apie 650 kvadratinių metrų ploto poilsinę "Žilvinėlis", rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Ūkio ministerijai priklausanti Palangos bendrovė "Baltija" už tokią pradinę kainą vienu kartu parduoda beveik visą turimą turtą, pasilikdama tik viešbutį "Žilvinas". Dienraštį konsultavusių nekilnojamojo turto ekspertų nuomone, 9 mln. litų vertas vien tik "Vyturio" sanatorijos kompleksas.

Pasak "Lietuvos ryto", nepriklausomų turto vertintojų bendrovės "Auditas ir konsultacijos" šį rudenį nustatyta bendra pradinė parduodamų objektų kaina nekilnojamojo turto specialistams sukėlė nuostabą. Pavyzdžiui, netoli J.Basanavičiaus gatvės, tik 200 metrų nuo jūros, 36 arų sklype esantis beveik 200 kvadratinių metrų ploto kotedžas įvertintas vos 300 tūkst. litų.

Kaip teigia "Lietuvos rytas", daug abejonių kelia ir skuba. Spaudoje šį antradienį paskelbus apie parduodamą turtą, pirkėjų pasiūlymai priimami iki lapkričio 3 dienos ryto - tik keturias darbo dienas.

"Vadinasi, jau yra numatytas pirkėjas, kuriam paruošta nedidelė objektų kaina. Iš karto nusipirkęs visus objektus, jis juos parduos po vieną ir gaus antra tiek", - taip tokias pardavimo sąlygas įvertino bendrovės "Palangos statyba" ir "Amberton" viešbučių tinklo valdybų narys Rimantas Jasiukėnas.

Anot jo, vien trys kotedžai Gedimino gatvėje su erdviais sklypais verti mažiausiai po 2 milijonus litų.


Ūkio ministerijos komentaras

Ūkio ministerija informuoja, kad, siekiant optimizuoti poilsio namų „Baltija“ įmonės veiklą, buvo atlikta galimybių studija ir pastatų vertinimai.

Atsižvelgusi į galimybių studijos išvadas, poilsio namų „Baltija“ valdyba pritarė siūlymui parduoti poilsio namams „Baltija“ priklausančius kritinės būklės statinius: tris poilsio pastatus, reabilitacijos centrą „Vyturys“ ir poilsio namus „Žilvinėlis“.

Nuspręsta parduoti šį komerciniu požiūriu nepelningą ir reikalaujantį milžiniškų investicijų nekilnojamąjį turtą ir taip padengti paskolą bankui, o likusias lėšas investuoti į „Žilvino“ viešbutį, kuris atnaujintas galėtų tapti pelningu komerciniu objektu.

Ūkio ministerija pabrėžia, kad ne ji, o nepriklausomas turto vertintojas nustatė šių pastatų, be žemės sklypų, vertę. Tai yra pradinė pastatų pardavimo kaina, kuri gali didėti priklausomai nuo pirkėjų siūlymų. Žemė, priklausanti valstybei, yra neparduodama. Jos nuomos teisė ir įsipareigojimai mokėti žemės nuomos mokestį pereitų naujam potencialiam nuomininkui.

Taip pat yra gautas Palangos miesto savivaldybės oficialus paaiškinimas, kad parduodami pastatai gali būti rekonstruojami nedidinant nei užstatymo ploto, nei aukštingumo.

Parduodamas nekilnojamasis turtas yra neskaidomas – t. y. pastatai neparduodami po vieną, nes dalis turto, tikėtina, nebus parduota. Tokia situacija tik didintų įsiskolinimus. Parduoti turtą neskaidant siūlo ir studijos ekspertai.

Pirkėjas, įgydamas poilsio namų „Baltija“ parduodamą nekilnojamąjį turtą, privalės užtikrinti veiklos tęstinumą viešbutyje „Vyturys“ su reabilitacijos centru ne mažiau nei vienus metus.

Galutinį sprendimą dėl „Baltijos“ poilsio namų likimo priims akcininkė Ūkio ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

st

st portretas
Politikai visagaliai )))) Kelinta jau afera????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana
    Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana

    Dr. Saulius Bučas Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui įteikė ypatingą dovaną – maždaug 7 tūkst. metų senumo mezolito pabaigos kirvuką iš elnio rago. Mokslininkas rado jį parko teritorijoje, pajūrio ruo...

  • Klaipėdiečius kviečia į talką
    Klaipėdiečius kviečia į talką

    Šiemet Klaipėdą švarinti kviečiama paskutinį balandžio savaitgalį. ...

    2
  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama
    Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama

    Atšilus orams, viešose vietose lesinti paukščius draudžiama, tai buvo galima daryti tik žiemą, dabar paukščiai turi patys ieškotis natūralaus maisto. ...

    3
  • Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų
    Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų

    Joniškės gatvėje buvo pastebėta moteris, kuri, išlipusi iš savo automobilio, bandė nusiskinti praėjusių metų rudenį vietinių gyventojų pasodintus narcizus. Atlikti šį „darbą“ jai esą sutrukdė vyras, tuo met...

    3
  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    5
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    5
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

Daugiau straipsnių