Palangoje – renginiai apie aludarystės meną

Lietuvių sakmėse apie naktimis tarp alaus statinių šėliojančius kaukus ir laumes rastume daugiau tiesos nei šiuo metu sklandančiuose mituose apie alų. „Gero skonio“ klubas kartu su Lietuvos aludarių asociacija šią vasarą nutarė imtis iniciatyvos išsklaidyti iš piršto laužtus gandus. 

Visus besidominančius alumi, jo kultūra, giliomis tradicijomis ir norinčius paragauti skanaus bei kokybiško lietuviško alaus kviečiame dalyvauti renginiuose „Sakmės ir mitai apie alų“, kurie vyks liepos 31 d. ir rugpjūčio 1 d. 19.30 val. viešbučio „Vila Diemedis“ restorane, Palangoje. 

Svečiams apie aludarystės meną, tikrus faktus ir išgalvotas istorijas pasakos šio gėrimo žinovai - liepos 31 d. nepriklausomas alaus ekspertas Vidmantas Laurinavičius, o rugpjūčio 7 d. Džiuljeta Armonienė, vyriausioji įmonės „Švyturys-Utenos alus“ technologė. 

Siekdamos išsaugoti Lietuvos aludarystės tradicijas ir skatinti visuomenę pažvelgti į alų, kaip unikalų kultūrinį paveldą, vasaros pradžioje šalies bendrovės susitelkė į „Lietuvos aludarių gildiją“, kurią sudaro „Gubernija“, „Kalnapilio-Tauro grupė“, „Ragutis“, „Rinkuškiai“ ir „Švyturys-Utenos alus“. Alaus akademijos tikslas - šviesti visuomenę alaus gamybos, kultūros, vartojimo klausimais, puoselėti supratimą ir pagarbą lietuviškam alui. Akademiją sudaro vyriausieji gildijai priklausančių bendrovių aludariai.


Šiame straipsnyje: aludarystėatostogos 2009

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių