Palangoje savaitgalį ūžė sporto festivalis

Visą praėjusį savaitgalį Palangoje vyko jau šešioliktas tradicinis festivalis “Sportas visiems”, pritraukęs net 5000 dalyvių ir poilsiautojų. Prie Lietuvos asociacijos “Sportas visiems” ir Palangos miesto savivaldybės organizuojamo renginio šiemet, įsteigdama prizus aerobikos entuziastams, prisidėjo ir sportinės aprangos, avalynės ir įrangos gamintojas “Reebok”. 

“Didžiulis sporto festivalis šiemet, kaip ir kasmet, pritraukė didžiulį iš visos Lietuvos suvažiavusių įvairių sporto šakų mėgėjų būrį. Be galo džiugina ir tai, kad į sporto šventę kasmet kaip dalyviai ar žiūrovai įsitraukia net Palangos poilsiautojai. Šiemet taip pat sulaukėme svečių iš Latvijos. Šeštadienį Palangos stadione vykusioje aerobikos programoje masinius pratimus darė net apie 2000 dalyvių: vaikų, jaunimo, suaugusiųjų", - džiaugiasi Lietuvos bendrosios gimnastikos asociacijos prezidentė Irena Plioplienė. 

“Per daugybę festivalio organizavimo metų, kasmet galime stebėti vis gražesnius pasirodymus - jų lygis smarkiai kyla, o šiemet žiūrovai galėjo stebėti net mini spektaklius”, - teigia I. Plioplienė. “Smagu, kad prie tokios gražios ir jau tradicine tapusios visuomeninės iniciatyvos prisideda ir verslas - kompanija “Reebok” šiemet dovanojo savo gaminius pirmąsias šešias vietas Vasaros estradoje vykusiame konkurse “Džiaugsmo gimnastika” iškovojusiems dalyviams. Kompanija taip pat dovanomis paskatino kiekvienos grupės vadovę, sutelkusią savo kolektyvą dalyvauti šventėje.” 

Renginio metu veiklos galėjo rasti įvairių sporto šakų mėgėjai: vyko ir Lietuvoje populiariausių sporto šakų - krepšinio, futbolo - varžybos, ir boulingo, ir mini ritinio, ir riedutininkų, ir rankinio, ir net pasagos mėtymo varžybos bei daugybė kitų veiklų. Pajūryje buvo daromi bendrosios gimnastikos pratimai, prie Birutės kalno - kvėpavimo meditacija, Kretingoje - sportinės žūklės varžybos, o šeštadienio naktį nuo stadiono vartų prasidėjo naktinės orientavimosi sporto varžybos. 

Festivalio “Sportas visiems” tikslas - paskatinti lietuvius sistemingai sportuoti savarankiškai arba jungtis į bendraminčių klubus, paskatinti aktyviausias sveiką gyvenseną propaguojančias šeimas, kolektyvus ir organizacijas, taip pat sudominti žmones aktyviu, turiningu ir sveiku laisvalaikio praleidimo būdu.


Šiame straipsnyje: sportas visiems

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių