Palangoje sekmadienį lijo gintarais

Sekmadienį kurorto J.Basanavičiaus gatvėje ir paplūdimyje miniai žmonių jūrų dievas Neptūnas žėrė gintarus.

Gegužės 8-oji Palangoje buvo gintarinis sekmadienis. Tokia šventė surengta trečią kartą.

Nuo vidurdienio kurorto gatvėmis karieta važinėjo pats jūrų dievas ir kvietė poilsiautojus prie jūros. Neptūnas viliojo žmones berdamas ant gatvės grindinio Baltijos aukso trupinius.

Pajūryje jis išbarstė 68,5 kilogramų gintarų. Žmonės ne atsitiktinai stengėsi surinkti jų kaip galima daugiau. Konkurso laimėtojų laukė dovanos.

Kai pradėjo lyti gintarais, vieni kišo kepures, kiti šlavė gintariukus Neptūnui iš po kojų, o gudriausieji gaudė juos lietsargiais.

Daugiausiai, net 3400 gramų, saulės akmenukų surinko palangiškis Romas, kuris buvo pasiruošęs graibyti gintarus ir iš jūros.

Konkurso laimėtojai gavo dovanų ne tik gintarinių papuošalų, bet ir kvietimus pasivaišinti kurorto restoranuose.

Gintarinio sekmadienio organizatorius Palangos kultūros centro vadovas Nerijus Stasiulis tikino, kad šiemet susirinko triskart daugiau žmonių nei pernai.

Surinktus gintariukus lietuviai ne tik laiko namuose kaip prisiminimą, bet ir dovanoja svečiams, verda iš jų arbatą, daro užpiltines, gamina suvenyrus, naudoja sveikatinimo procedūroms.


Šiame straipsnyje: Palanga

NAUJAUSI KOMENTARAI

aborigenas

aborigenas portretas
Sis sou man kaip kazkokia sventvagyste ir koks debilas tai sugalvojo. Krepsinio cempionato emblema metyti, kad kazkas susirinktu, tikras idiotizmas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių