Palangoje skendo vienuolikmetė (papildyta)

Maudynės audringoje jūroje vos nesibaigė skaudžia nelaime. Vienuolikmetė mergaitė pakliuvo į sūkurį. Jai prireikė medikų pagalbos.

Gelbėti šoko poilsiautojai

Nelaimė neoficialiame paplūdimyje už Nemirsetos įvyko šeštadienį po pietų. Kopose buvusi poilsiautojų kompanija išgirdo, kaip kažkas šaukia pagalbos.

Jos prašė vandenyje iki pusės įsibridusi moteris, vilkinti storu megztiniu, kelnėmis. Pasirodo, jog moters vienuolikmetę dukrą įtraukė sūkurys.

Nieko negalvojęs vienas iš kopose buvusių vaikinų nubėgo padėti į nelaimę pakliuvusiai mamai ir dukrai. Paskui vaikiną nuskubėjo jo draugai iš Šiaulių ir Vilniaus.

Vaikinų merginos kvietė gelbėtojus. Viena skambino telefonu, kitos dvi bėgo į postą. Pastarosios paprašė, kad iki posto nujotų ir pliaže žirgu jodinėjusio poilsiautojo, kad būtų greičiau.

Mergaitę išvežė į ligoninę

Liudininkų teigimu, atbėgus gelbėtojams iš už apie kilometro atstumu esančio posto Nemirsetoje, mergaitė buvo arti kranto.

Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas tvirtino, jog gelbėtojai mamai numetė gelbėjimosi ratą, o mergaitei – plūdurą ir žmones partempė į sausumą. Į nelaimės vietą motociklu atvyko ir dar viena gelbėtojų komanda.

Blogiausiai jautėsi mergaitė. Greitosios pagalbos automobiliu vienuolikmetė nuvežta ligoninę. Mama buvo ištikta šoko, bet medikų pagalbos jai neprireikė.

„Viskas galėjo baigtis tragiškai. Mūsų vaikinai taip pat pradėjo skęsti. Gerai, kad viskas baigėsi laimingai“, – tvirtino įvykio liudininkė.

Jūra tądien buvo audringa. Oficialiuose paplūdimiuose plaikstėsi raudona – maudytis draudžianti – vėliava. Bangavimas siekė tris balus. Kaunietė neoficialiame pliaže laiką leido su dviem dukromis - vienuolikmete, kuri skendo, ir mažamete.

Praėjus 20 minučių po šio įvykio, Palangos gelbėtojai gavo pranešimą, kad Šventojoje koją susilaužė jėgos aitvaru skraidęs vyras. Gelbėtojai jam uždėjo įtvarą. Nelaimėlis išvežtas į ligoninę.

Rado pasiklydusį šunį

Per Jonines Palangos paplūdimyje gelbėtojai rado paklydusį šunį. Vakar jo šeimininkai dar nebuvo atsiradę. J.Pirožnikas pasakojo, kad ryzenšnaucerio veislės šuo yra prižiūrėtas, meilus, išauklėtas, protingas – reaguoja į visas komandas. Rastą naminį gyvūną prižiūri viena iš gelbėtojų.

„Šunį žadėjome perduoti Gyvūnų globos tarnybai, tačiau viena gelbėtojų pasisiūlė jį prižiūrėti. Sutikau šunį palikti, jei ši gyvūną išlaikys. Šuo prisirišo prie merginos“, – pasakojo vadovas.

Anot J.Pirožniko, keturkojo šeimininkų bus laukiama iki vasaros pabaigos. Jei jie neatsiras, gyvūną namo žada pasiimti gelbėtoja.

Joninių naktį Palangos gelbėtojams teko drausminti ir prie gelbėjimo stoties siautusią neblaivią kompaniją. Į pliažą apie 2 val. nakties atėję jaunuoliai atsinešė magnetofoną ir garsiai leido muziką.

Naktį budėję gelbėtojai atėjo sudrausminti kompanijos. Jų buvo paprašyta palikti paplūdimį. Kompanija pasipriešino. Jaunuoliai nusiramino ir pasitraukė į kopas tik tada, tik gelbėtojai pagrasino iškviesti policiją.

„Neblaivūs žmonės paplūdimyje – lauk bėdos. Tam reikia užkirsti kelią“, – pabrėžė J.Pirožnikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Ereliu papludimyje netruksta, o tas visu mandrumas neisenkamas, teko buti per jonines pajuryje, tai ereliu ir mandruoliu pilnos pakampes. Va per tokius net neina pailseti, o tevam proto reikia tureti, nes as pati nedrisau nei kojos ikelti i jura, o cia dar maudesi.

AsNeVincas

AsNeVincas portretas
sitoks straipsnis, o senus komentarus kzkas trina ojjjjkaip trina....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių