Palangoje – špagato rekordas

  • Teksto dydis:

Gegužės 26 d. Palangos vasaros sezono atidarymo metu, šokių mokykla „Coda“ ir „Palangos vasaros parkas“ bandys pagerinti „Super špagato“ rekordą. Dar 2011 m. vasarį „Coda“ subūrė daugiau nei 200 klaipėdiečių „Super špagato“ fiksavimui. 

"2018 m. užsimojome rekordą pagerinti. Palangos vasaros parkas, būdamas didžiausias batutų parkas Lietuvoje, sieks daug didžiausių, aukščiausių, ilgiausių pasiekimų visą vasarą, todėl prisidėti prie ilgiausio špagato konkurso buvo neabejotina mintis", – teigė organizatoriai.

Gegužės 26 d. 17 val. vienas už kito špagatu ištiesę kojas dalyviai rikiuosis nuo Palangos tilto į J. Basanavičiaus gatvę. 

Tai visus suburiantis išskirtinis renginys, kuriuo puoselėjamas skirtingų kolektyvų bendradarbiavimas, šokio, gimnastikos, klasikinio baleto kitų sporto bei pramoginių šakų ir stiprios valios žmonių, kuriems sveika gyvensena puikiai realizuojama didžiausiame Lietuvos kurorte – Palangoje.   

Palangos vasaros sezono atidarymo renginių gausa suvienija daugybę judesį ir aktyvų laisvalaikį mėgstančių žmonių. Atsižvelgiant į tai, kad gegužės 25-27 dienomis Palangos mieste  organizuojamas kasmetinis sporto mėgėjų festivalis „Sportas visiems 2018“, Tarptautinis linijinių solo šokių festivalis “Palanga 2018″; 11-asis šalies šokio festivalis „Ant bangos“, pasirinktas būtent šis renginio laikas. Mankšta, sportas, lankstumas, sveika mityba bei gera nuotaika yra laimingos, sveikos bendruomenės, miesto, šalies pagrindas.

Špagato rekordo tikslas: suburti, suvienyti: sportui, šokiui, menui neabejingus žmones, bendram tikslui – ilgiausiam špagatui ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. "Coda" ir Palangos vasaros parko špagatų rekordas bus fiksuojamas rekordų knygoje (fiksuoja agentūra „Factum“), Palanga skelbiama ilgiausio špagato miestu, o Palangos vasaros parkas pagrindinis renginio ambasadorius ir organizatorius.

Rekordo užfiksavimui reikalingas bent 500 m špagatas. Špagato pradžia – nuo Palangos tilto iki J. Basanavičiaus gatvės.  

Organizatoriai kviečia šokėjus, karatistus, gimnastus, sportui neabejingus žmones iš visos Lietuvos, mokančius padaryti pilną špagatą ne tik būti aktyviems, bet ir įsiamžinti į Lietuvos rekordų knygą.  

Dalyvių registracija jau pradėta. Registruotis gali  kolektyvai ir pavieniai asmenys: el.paštu projektai@kurortupramogos.lt arba tel. nr. +37062524802.

Internetinė registracija baigiama gegužės 25 d. Nesuspėję, galės užsiregistruoti renginio dieną Palangos vasaros parke.

Renginio dieną nuo 11 iki 16 val. Palangos vasaros parke visi užsiregistravę dalyviai bus žymimi, bus tikrinama ar dalyvis geba atlikti špagatą, dalyviai gaus apyrankes ir 17 val. sieks Lietuvos rekordo.

Palangos vasaros parkas, kaip pagrindinis šio įvyko ambasadorius, visiems špagato rekordo dalyviams, užregistruotiems į rekordo siekimą suteiks ypatingojo lankytojo ambasadoriaus statusą patvirtinantį pažymėjimą, suteikiantį išskirtines nuolaidas paslaugoms šeimų pamėgtoje vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip ten bebutu

kaip ten bebutu portretas
Bet, pas Volockova "spagatas"-"geriausis spagatas"!:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių