Palangoje sužibo tautiniais raštais padabinta žaliaskarė

  • Teksto dydis:

Palanga šeštadienio vakarą suspindo šventinėmis spalvomis – didžiausias šalies kurortas įžiebė miesto eglę bei pradėjo visą mėnesį truksiantį spindinčių Kalėdų laukimą.

„Ten, kur gyvena pabaisos“ (choreografas – Donatas Bakėjus, dailininkė – Liuka Songailaitė) – su tokiu šokio spektakliu, pagražintu pirotechnikos efektais, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro aktoriai pradėjo eglės įžiebimo šventę. Visai šeimai skirtas spektaklis žiūrovus nukėlė į vaikystės pasaulį, atveriantį vaiko vidinį pasaulį bei parodantį jo unikalumą. Įtemptas veiksmas, daug juoko, pokštų ir vos šlakelis baimės – tokią nuotaiką centrinėje Palangos aikštėje sukūrė aktoriai.

Dar daugiau juoko sukėlė pasiklydusio Kalėdų senio klajonės po didžiausią šalies kurortą. Ieškodamas miesto eglės, jis apsilankė įvairiose kurorto meno erdvėse, sužinojo, kokios šventinės veiklos čia vyks visą mėnesį, kol galiausiai pasiklydėlį teisingu keliu link miesto eglės nukreipė Mažoji palangiškė Karolina. Čia, stebint smalsuolių miniai, Kalėdų senis kartu su Palangos  meru Šarūnu Vaitkumi įžiebė pagrindinę kurorto eglę.

Žaliaskarė nušvito ne tik kalėdinėmis lemputėmis, bet ir lietuvių tautinėms juostoms būdingais raštais ir Trispalvės spalvomis – taip Palanga sveikina Lietuvą su artėjančiu valstybės atkūrimo šimtmečiu ir pabrėžia, kad nėra geresnės vietos švęsti šią svarbią sukaktį, nei didžiausiame šalies kurorte Palangoje.

Kartu su miesto eglės įžiebimu dangų nušvietus šventiniam fejerverkui, kurorte prasidėjo ir džiaugsmu žėrintis unikalus projektas „Spindinčios Kalėdos Palangoje“. Meno erdvėje „Kupeta“ (S. Dariaus ir S. Girėno g. 13) visą Advento laikotarpį iki pat Trijų karalių, sausio 7 d., vyks įvairūs šventinai renginiai: šeimų susitikimai, edukacinės programos, veiks teatro erdvė, vyks arbatos gėrimo su Kalėdų seniu popietės ir kitos įdomios veiklos.  Dienomis čia veiks Kalėdinė mugė, o savaitgalius praturtins giesmių vakarai, bus daug vaikams skirtų užsiėmimų.

„Kupetoje“ bus galima ne tik pasinerti į kalėdines linksmybes, bet ir persikelti į praeitį – norintieji prisiminti savo vaikystės laikų Kalėdas kviečiami pasižvalgyti po parodą „Mano vaikystės Kalėdos“, kurią surengti padėjo aktyviai į kvietimą pasidalinti senomis žiemos švenčių nuotraukomis įsijungusi Palangos bendruomenė.

Švenčių laukimo nuotaiką skleis ir kitos Palangos erdvės – Elfų mokyklėlė mažųjų lauks J. Basanavičiaus gatvėje, kavinėje „Senoji Hansa“, o įvairiose miesto kultūrinėse erdvėse skambės visai šeimai skirti koncertai, vyks adventiniai užsiėmimai, tradiciškai į Šeimos dieną pakvies Palangos švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia.

Šventiniu laikotarpiu miesto gyventojai ir svečiai kviečiami pasidžiaugti ir Palangos vasaros parko dovanojama nemokama pramoga – pasivažinėti traukinuku, kuris nuveš pas Kalėdų senelį, apsistojusį „Spindinčių Kalėdų Palangoje“ kultūrinėje erdvėje – „Kupetoje“.

Kartu su eglės įžiebimo kalėdinėmis spalvomis sužibo ne tik pagrindinės kurorto gatvės, bet ir miestiečių bei miesto svečių gausiai lankomos viešosios erdvės, kurorto įmonės taip pat skleidžia šventinę nuotaikos – jos pakviestos dalyvauti gražiausios vitrinos konkurse.

Jau netrukus – kitą šeštadienį, savo eglę įžiebs Šventoji, J. Basanavičiaus gatvę padabins tradicine tapusi Kalėdų eglių alėja.

Tūkstančiais kalėdinių bei tautiškų spalvų lempučių sužibusi Palanga jau pasirengusi šventėms ir laukia svečių. Atvykusieji į didžiausią šalies kurortą galės ne tik pasinerti į kalėdines linksmybes, bet ir pajusti nuoširdų palangiškių svetingumą – kurorto viešbučiai ir restoranai deda visas pastangas, kad kiekvieno Palangos svečio viešnagė didžiausiame šalies kurorte taptų įsimintiniausiu šių, besibaigiančių, metų įvykiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Verkslinykas

Verkslinykas portretas
Biudžetas Palangos kiauras, vaitkus taupo pinigus, neduoda kultūrai. Todėl tokie prasti renginiai. Nusivažiavo Palanga visai.

emigrantas

emigrantas portretas
Eglute grazi, bet iziebimo svente labai labai nevykusi, Palangos valdzia labai nuvyle.

Vytautas

Vytautas portretas
Svente ne vaikams. Nusivyleme. Reklaminis sou.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių