Palangos centre - nemokamas sveikatos patikrinimas

Savaitgalį Palangos gyventojai ir svečiai turėjo galimybę nemokamai pasitikrinti sveikatą. Daugiau kaip 400 savo sveikatai neabejingų žmonių neaplenkė Palangos centre įsikūrusio vieno vaistinių tinklo gydytojų ir grožio specialistų paviljono.

Bendrosios praktikos gydytojai, akių ligų specialistė bei profesionali kosmetologė nemokamai konsultavo visus norinčius. Buvo atliekami ir nemokami cholesterolio bei glikozės kiekio kraujyje tyrimai. Taip pat buvo matuojamas spaudimas, tikrinamas regėjimo aštrumas. Aktyviausios paviljono lankytojos buvo moterys. Maždaug 75 procentai visų besikreipusiųjų į medikus buvo 40-55 metų amžiaus moterys.

„Vasaros atostogų metu nemaloniausia, kas gali nutikti – netikėtai sušlubuoti sveikata. Mūsų tikslas buvo padėti žmonėms to išvengti, taip pat patarti ramybės neduodančiais klausimais dėl savo sveikatos. Daugiausia žmonės skundėsi padidėjusiu cholesterolio kiekiu kraujyje, širdies negalavimais, padidėjusiu kraujospūdžiu, tinstančiomis kojomis“, - pasakojo bendrosios praktikos gydytoja Vaida Juškutė.

Kosmetologė Kristina Vasiliauskienė teigė, kad pagrindiniai besikreipiančiųjų nusiskundimai grožio klausimais buvo išsausėjusi oda, pigmentinių dėmių joje padaugėjimas, taip pat išsiplėtę kapiliarai.

„Ne vienas jaunesnio amžiaus poilsiautojas, dalyvavęs šioje sveikatinimo ir grožio akcijoje, teiravosi patarimų, kaip greitai ir efektyviai numalšinti saulėje nudegusios odos perštėjimą. Deja, bet pastaroji problema prasidėjus karščiams vargina be galo daug žmonių, nes saule daugelis vis dar mėgaujausi neatsargiai“, -  tvirtino K.Vasiliauskienė.

Nemokamas sveikatos tikrinimo akcijas ketinama rengti ir ateityje.

 

 

 

 

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių