Palangos kopos bus tvirtinamos žabtvorėmis

Ketvirtadienį Palangos komunalininkai imsis kopų pynimo žabtvorėmis darbų. Taip ketinama sutvirtinti kiek daugiau nei vieno kilometro ilgio atkarpą į pietus nuo į Baltiją įtekančios Rąžės upės.

Bendrovės „Palangos komunalinis ūkis“ direktoriaus Konstantino Skieraus teigimu, keturių eilių žabtvorėmis bus apipinta priekopė iš jūros pusės. Tikimasi, jog šios priemonės ne tik sutvirtins kopas, bet ir užkirs kelią smėlio pustymui į Rąžę.

Pirmadienį vietos komunalininkai ėmėsi rengti žabtvorėms pinti reikalingas karklų vyteles. Jei orai leis, kopos numatytoje atkarpoje sutvirtintos turėtų būti per savaitę. Šiems darbams naudojamos miesto biudžeto gamtosaugos fonde numatytos lėšos – maždaug 14 tūkst. litų.

Dėl dažnų audrų pajūryje kiekvienais metais iškyla kopagūbrio tvirtinimo klausimas. Siekiant išsaugoti kopagūbrį, būtina imtis erozijos poveikį mažinančių priemonių. Savivaldybė 2011 m. miesto biudžete kopų pynimo darbams numatė 20 tūkst. litų. Dalis šių pinigų panaudota pavasarį žabtvorėmis pinant kopas prie jūros tilto – tąkart sutvirtinta 660 metrų pajūrio.


Šiame straipsnyje: Palangakopos

NAUJAUSI KOMENTARAI

MUZIKAI

MUZIKAI portretas
zabtvoremis ar varletvoremis, kaip geriau? Manau reikia baigti tyciotis is valstybes. Reikia normaliai padaryti nors ir palengva, bet civilizuotai, europietiskai, sustiprinti siuolaikiskomis inzinerinemis konstrukcijomis.

Pederastas

Pederastas portretas
Kvieskit seni Diksa , jis siu darbu "meistras", bus ir kopos sutvirtintos ir namai pastatyti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių