Palangos miestas vasarą gali likti be atrakcionų?

Atrakcionų savininkai leidimų su Palangos valdžia šių metų veiklai kol kas nederina

Palangos meras Šarūnas Vaitkus teigia, kad atrakcionų savininkai kol kas nesidomi galimybėmis šių metų veiklai kurorte.

Jo teigimu, toje vietoje, kur pernai veikusiuose atrakcionuose grupė vaikų buvo įstrigusi karuselėje aukštyn kojomis, jų veikla apskritai negalima.

„Šiandien teritorija yra visuomeninės paskirties, komercinė veikla negali būti vykdoma, niekas nepasikeitė iš esmės“, - žurnalistams pirmadienį aiškino meras.

Jo teigimu, prašymų keisti teritorinio planavimo dokumentus, kad atrakcionai čia galėtų veikti, kol kas savivaldybė nėra gavusi.

„Savivaldybė yra patvirtinusi tris vietas, kur galėtų įvykti tokia veikla, bet tokių prašymų dar neturime“, - sakė meras.

Praėjusių metų rugpjūčio 17 dieną apie 22.50 val. dingus elektrai vienoje iš Jono Basanavičiaus gatvėje be savivaldybės leidimo veikusio atrakcionų parko karuselių beveik valandai įstrigo devyni vaikai.

Po penkis mėnesius trukusio ikiteisminio tyrimo Palangos  prokuratūra jį buvo nutraukusi, nes atrakcionus valdančios olandų bendrovės „Leander LTU“ veikoje neįžvelgusi nusikaltimo sudėties. Prokurorai tada nustatė, kad nelaimė įvyko dėl avarijos elektros tiekimo įrenginiuose ir dėl to atrakcionų valdytojų veiksmuose tyčios nėra.

Vasarį Klaipėdos apygardos prokuratūra atnaujino nutrauktą ikiteisminį tyrimą dėl vasarą Palangoje įstrigusiame atrakcione aukštyn kojomis valandą kabojusių vaikų.

Tyrimas atnaujintas išnagrinėjus nukentėjusiųjų atstovų skundus dėl Palangos miesto apylinkės prokuratūros pernai gruodžio 30 dieną priimto nutarimo nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl darbų saugos ir sveikatos apsaugos darbe reikalavimų pažeidimo.

Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro nutarime atnaujinti tyrimą nurodoma, kad Palangos pareigūnai nesiėmė visų galimų priemonių įvykiui ištirti.

Atnaujintą ikiteisminį tyrimą kontroliuoti pavesta Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūrai.


Šiame straipsnyje: atrakcionai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dainius

Dainius portretas
Per nupezusius pensininkus palanga sunyks nėra ko norėti renkame visokius stoma uokas teiškerskites tai čia viska sužlugdys ,palanga visuomet buvo triukšmo jaunystės miestas o dabar paliks kaip šventoji pencininkai su vaziuos geriausiu atveju nors važiuosime į jurmalą

pensinnininkas

pensinnininkas portretas
Noriu kad visa Lietuva taptu kaip smetonine tylu tamsu kapais atsiduoda
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių