Palangos paplūdimiui tvarkyti planuojama naudoti Šventojoje iškastą smėlį

  • Teksto dydis:

Stichijų nuniokotam Palangos kopagūbriui atkurti planuojama panaudoti Šventosios uoste iškastą smėlį.

Vyriausybei teikiamas nutarimo projektas, kad gilinant Šventosios valstybinio jūrų uosto akvatoriją iškastas reikalavimus atitinkantis smėlis ir uosto žemėje sandėliuojamas smėlis būtų naudojamas Palangoje tvarkant labiausiai pažeistas žemyninės dalies apsauginio paplūdimio kopagūbrio vietas.

Kovo pabaigoje centrinio paplūdimio ruože nuo Palangos tilto iki Rąžės upės žiočių paskelbta ekstremalioji situacija.

Kopagūbrio erozija prasidėjo pernai vasarą, tačiau ekstremalią situaciją skelbti nuspręsta įvertinus esamos situacijos rimtumą bei tai, kad darbus jai stabilizuoti reikės atlikti gana skubiai – iki vasaros.

Palangos savivaldybės ekologė Reda Kairienė BNS anksčiau yra sakiusi, kad yrantis kopagūbris sudaro ne tik prastą estetinį vaizdą kurorto paplūdimyje, tačiau jei kopagūbris būtų visiškai sugriautas, ateityje Palangai grėstų potvyniai.

Šventosios uoste sukauptą smėlį planuojama suvežti į nuardytas kopagūbrio vietas. Vėliau kopagūbris būtų tvirtinamas šakomis.

Palangos savivaldybė yra skaičiavusi, kad darbams reikėtų apie 200–300 tūkst. eurų. 

2019 metais savivaldybė planuoja įgyvendinti didesnį projektą, tuomet smėliu būtų pildomi visi Palangos paplūdimiai. Tikimasi, kad tai ilgesniam laikotarpiui išspręs plaunamų krantų problemą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Turbūt

Turbūt  portretas
čia tas smėlis kur senis gentfilas su savo arklasnuke direktrisa kažkadais supylė?Už 3mln.pasamdes latviu darbininkelius ir supyles ant kranto didele kopą.Mat kap gerai ana pravertė!jei nebut supyles tai dabar smėlio neturėtume iš kur paimt:D)

ir

ir portretas
vel varliagyviu mastysena juk kuras tai kainuos o smelio tai pilna juroje ir zemsiurbes nereikia kilnot taip valdantieji melzia europos zmoniu pinigus uztat situ gudrociu darbais velkames uodegoje.....

Nuomone

Nuomone portretas
O tai Sventojoj papludimiu nebebus? Norejom vaziuoti, bet ko gero teks apsigalvoti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių