Palangos poilsiautojus sužavėjo raitoji policija

  • Teksto dydis:

Palangos gyventojų ir poilsiautojų ramybę jau savaitę saugo ne tik kurorto policijos komisariato pareigūnai, pajėgos iš kitų teritorinių policijos įstaigų, bet ir Kabrioletas su Liuksu. Kas jie tokie? Tai Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės Raitojo būrio žirgai, pačiam karščiausiam ir sunkiausiam metui „komandiruoti" į vasaros sostinę padėti užtikrinti viešąją tvarką ir užkirsti kelią teisės pažeidimams.

Palangos gyventojų ir poilsiautojų ramybę jau savaitę saugo ne tik kurorto policijos komisariato pareigūnai, pajėgos iš kitų teritorinių policijos įstaigų, bet ir Kabrioletas su Liuksu. Kas jie tokie? Tai Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės Raitojo būrio žirgai, pačiam karščiausiam ir sunkiausiam metui „komandiruoti" į vasaros sostinę padėti užtikrinti viešąją tvarką ir užkirsti kelią teisės pažeidimams.

Žirgais jojantys ir tvarką sunkiau pasiekiamose kurorto vietose prižiūrintys Vilniaus policijos vyriausioji patrulė Renata Gulbova ir vyresnysis patrulis Tomas Vološinas sako, jog į raitąją policiją žmonės reaguoja rimčiau, žino, kad nuo žirgo pasprukti nepavyktų. Tačiau, kita vertus, policijos žirgus ir raitelius supa beveik vien teigiamos emocijos: juos pamatę aikčioja ir žavisi tiek vaikai, tiek suaugusieji. Kai raiti pareigūnai staiga išdygsta Palangos paplūdimio kopose, nuo gultų pakyla ir fotoaparatų, fotografuojančių bei filmuojančių telefonų suskumba ieškoti net patys tingiausi gulinėtojai.

Kabrioletas ir Liuksas Palangos kurorte pirmą kartą pamatė jūrą. Nors jų negąsdina nei balsai policijos naudojamose radijo ryšio priemonėse, nei tarnybinių automobilių sirenos, nors jie noriai brenda į ramų ežerą, jūra yra nepažįstama ir baidanti. Prireikia keleto bandymų, kol žirgai leidžiasi į vandenį ir išdidžiai risnoja per bangeles.

Apie vasaros tarnybą su žirgais Palangos kurorte Klaipėdos Komunikacijos grupės pareigūnai kalbasi su Vilniaus Patrulių rinktinės Raitojo būrio vyriausiąja patrule Renata Gulbova:

Kada raitoji policija pradėjo darbą Palangoje, kiek čia užtruks Jūsų tarnyba?

Pradėjome patruliuoti kurorte liepos 22 dieną ir planuojame dirbti iki rugpjūčio 10-osios.

Kuo žirgai tinkamesni Palangai už tarnybinius automobilius, dviračius, riedžius?

Žirgai gali praeiti, kur nepravažiuoja nė viena iš minėtų transporto priemonių, taigi gyvūno „praeinamumas" didesnis. Be to, manau, kad Lietuvos policijos žirgai puošia kurortą.

Kas ir kur ruošia žirgus tarnybai policijoje?

Juos ruošiame mes, patys pareigūnai. Kiekvienam yra skirtas tarnybinis žirgas, su kuriuo užsiimama. Ne patruliavimo metu vyksta treniruotės Belmonto žirgyne Vilniuje. Su kiekvienu žirgu dirbama individualiai.

Koks Jūsų žirgo, Kabrioleto, būdas?

Mano žirgas yra žvalesnis, energingesnis. Naujoko ant šio žirgo aš nesodinčiau.

O kokio amžiaus abu žirgai?

Kabrioletas dešimtmetis, Liuksui yra vienuolika.

Gal per savaitę jau pavyko užkirsti kelią kokiam nusikaltimui, sulaikyti įtariamųjų?

Palangoje patruliavome prevenciškai, sulaikymų iki šios dienos nebuvo. Šventojoje dešimties automobilių vairuotojams buvo surašyti pranešimai apie Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Ar žirgai turi uniformą?

Žirgai turi savo amuniciją. Speciali amunicija yra riaušėms, naudojamos žirgus saugančios gūnios. Pobalniai, kaip matote, yra Lietuvos policijos uniformos spalvos.

Kuo šeriami Jūsų gyvūnai?

Traiškytomis avižomis ir šienu. Žirgyne dar duodame jiems morkų ir žalios žolės.

Ką dar galite paminėti apie patruliavimą žirgais?

Tarkime, jei minioje pasimeta vaikas, ir netoliese dirba raitoji policija, jis visuomet ateina prie arklių. Dažniausiai pasimetėlio net nereikia ieškoti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Poilsiautoja

Poilsiautoja portretas
Jei jau ganosi po Lietuvos pajūrį, tai tegul ir arklių mėšlą susirenka. Nes pvz Šventosios papludimy ryte mūsų laukė krūvelės tose vietose, kur geriausias ir švariausias smėlis. Gėda mūsų policijai, galiu pasakyti. Pasirodyti sugebėjo, gaila nenufotografavau jų dovanėlių Lietuvos pajūrio pilsiautojams. Šūnų išmatai matote privaloma susirinkit, o kaip su stambiųjų kanopinių??? Ar policijai viešosios tvarkos įstatymai negalioja???

tikrai ne higieniška

tikrai ne higieniška portretas
visiškai nehigieniška... (kur jie tuštinasi? vargu ar trinkelės irgi pritaikytos kanopų taukšėjimui...)

tai jau taip

tai jau taip portretas
Prižiūrėti naminiai šuneliai negali maudytis ir būti papludimiuose, nes platina ligas,o tvarte laikomi žirgai gali, tai kur logika???? ( tikrai nieko prieš esu žirgų buvimą, bet kuo kalti mažieji šeimos nariai?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių