Palangos policijai – antros įkurtuvės

Panašu, kad Palangos policininkai netrukus galės antrą kartą švęsti naujojo policijos komisariato įkurtuves.

Panašu, kad Palangos policininkai netrukus galės antrą kartą švęsti naujojo policijos komisariato įkurtuves.

Drauge kirpo juostelę

Praėjusių metų gruodžio viduryje iškilmingai pašventinę pastatą Ganyklų g. 30 kurorto pareigūnai vis dar dirba miesto pakraštyje – Vytauto gatvės pradžioje.

Gruodžio 19 dieną Palangoje vyko neeilinės iškilmės, buvo atvykęs šalies vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, dalyvavo Palangos meras Šarūnas Vaitkus, Policijos departamento vadovai ir gausūs svečiai.

Pastatas buvo pašventintas, garbūs svečiai perkirpo juostelę, statybininkai tada žadėjo, kad policininkai naujajame komisariate galės pradėti kurtis jau sausio mėnesį, kai bus baigti smulkūs apdailos darbai.

Teko atlikti daug darbų

Tačiau pastatas Ganyklų gatvėje iki balandžio pabaigos buvo tuščias. Pasak Klaipėdos apskrities policijos viršininko Alfonso Motuzo, policininkai čia įsikels pirmosiomis gegužės dienomis.

"Dėl nenumatytų darbų pastato priėmimas buvo šiek tiek atidėtas. Juk projektas buvo senas. Konkursą šiems darbams laimėjusi bendrovė "Vėtrūna" sužlugdė tą projektą, todėl derinant techninį projektą su kita bendrove atsirado naujų dalykų. Teko tobulinti sprendimus dėl šilumos katilo, atsirado poreikis remontuoti garažo stogą ir fasadą, asfaltuoti vidinio kiemo aikštelę, kiek kitaip teko įrengti Kriminalinės policijos tyrėjų kabinetus, komandiruotiems pareigūnams skirtas poilsio patalpas. Tiesiog pernai gruodį pastatas dar nebuvo visiškai įrengtas", – pasakojo policijos viršininkas.

E.Motuzas patikslino, kad nebuvo įrengtas ir kriminalinės žvalgybos tinklas. Šios žvalgybos apsaugos sistemoms keliami reikalavimai sparčiai keičiasi, todėl statybininkams atsirado papildomų darbų, kurių taip pat nespėta atlikti.

Greičiau reaguos į pranešimus

Nors atidarymo iškilmės įvyko, bet gruodį buvo baigti ne visi, tik pagrindiniai darbai.

Pirmąją gegužės savaitę senasis policijos pastatas turėtų ištuštėti, Palangos policininkai turėtų įsikurti miesto centre. Kai kurie pareigūnai į naująsias patalpas ketina persikelti jau šią savaitę.

"Prieš Naujuosius metus norėjome organizuoti dar ir rezultatų aptarimą, tuo pat metu ir pastatą atidarėme. Taip išėjo. Svarbiausia, kad pagrindiniai darbai buvo padaryti", – paaiškino E.Motuzas.

Dabar važiuodami į darbą pareigūnai sutaupys degalų. Patogiau pasiekti policiją bus ir nukentėjusiesiems. Visų svarbiausia, kad policininkai galės kur kas greičiau reaguoti į pranešimus apie nelaimes bei nusikaltimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių