Palangos „Ramybės galerijoje“ - dvi personalinės parodos

Penktadienį 19 valandą Palangos „Ramybės galerijoje“ (Vytauto g. 35, Palanga) atidaromos dviejų menininkių personalinės parodos.

Pirmoji menininkė - Inga Likšaitė (Berlynas) pristato parodą „O“.

Paroda „O“ – mišria technika sukurtų Berlyne gyvenančios lietuvių menininkės Ingos Likšaitės darbų ciklas. Šio ciklo inspiracijų šaltiniai labai įvairūs: šviesa, auksas, lietuviško lino tekstūros, įvairios spalvos, gintarai, akmenys, žiemos prietema ir visa kita, kas yra aplink mus.

Pastaruoju metu autorę ypač domina blizgūs paviršiai. Tačiau, ne kaip paskira medžiaga, bet santykyje su erdve ir šviesa. „Mane šie paviršiai pradėjo dominti savo atliekama funkcija kambaryje. Gyvenant šiaurinėje Europos dalyje šviesos stygius kasmet primena apie save ir vis stipriau veikia. Pastebėjau, kad kambaryje ant sienos kabantis auksinės spalvos apskritimas veikia panašiai kaip saulės šviesa. Kiekvienoje šviesoje jis refleksuoja vis kitaip, bet visais atvejais kambarys prisipildo aukso atspindžiais ar blikais. Mane domina kaip šviesa juda paviršiumi, susigerdama, užkliudydama tekstūras ar praslysdama jomis, atspindėdama jas“, pasakojo I. Likšaitė.

Pavadinimas „O“ – kaip ratas, apskritimas, tobulas dėl savo simetrijos ir universalios formos. Talpus įvairių interpretacijų, iš kurių autoriai svarbiausios – saulės, vienybės, pradžios ir begalybės, judėjimo ir kūrybos simbolizavimas.

Antroji menininkė – klaipėdietė dailininkė Virginija Giniotytė parodoje „Beržiniai jausmai“ pristatys naujausius savo kūrinius. Anot autorės, tai –pastarųjų dvejų metų jos asmeninių ir intelektualinių išgyvenimų virsmas į formą, dizainą. V. Giniotytės naudojama klijuoto beržo faneros medžiaga, pasižyminti ypatinga tekstūra ir sudėtingu apdirbimo būdu – savotiškas iššūkis, kurį ji mielai priima. Ši medžiaga autorei patraukli ne tik originalia tekstūra, bet ir savo ilgaamžiškumu, pastovumo ir nekintamumo aspektais.

V. Giniotytės formuojamas plastiškas, banguojantis ažūras – savita minčių ir jausmų išraiška, iliustruojanti subtilų jos požiūrį į pačią medžio prigimtį, žmogaus santykį su gamta. Šįkart jos kuriami erdviniai objektai neturi jokių pretenzijų į funkcionalumą. Dekoratyvi jų prigimtis papildoma saikinga ironijos ir subtilaus humoro doze, gerokai koreguojančia kūrinių prasmes.

„Buvo be galo įdomu reikšti savo mintis, atskleidžiant šios medžiagos grožį ne tik sau, bet ir kitiems“, -  prisipažįsta V.Giniotytė, šį šeštadienį galerijoje taip pat surengsianti kūrybinį užsiėmimą vaikams „Spalvoti medinukai“. Užsiėmimo pradžia - 11 val.

Abiejų menininkių darbus galerijoje bus galima išvysti iki  rugpjūčio 24 dienos.


Šiame straipsnyje: Ramybės galerija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių