Palangos savivaldybėje - pertvarka

Palangos miesto savivaldybės administracijoje - pokyčiai kai kuriems specialistams dėl restruktūrizacijos bus įteikti pranešimai apie jų pareigybės panaikinimą.

Šią savaitę Architektūros ir urbanistikos, Komunalinio ūkio, Verslo ir turto skyrių bei Viešųjų pirkimų tarnybos specialistams bus įteikti informaciniai pranešimai apie tai, kad jų pareigybės naikinamos.

Savivaldybės administracijos direktorės A. Kilijonienės teigimu, numatomos pertvarkos Savivaldybės administracijos struktūroje padės geriau organizuoti specialistų darbą bei paskirstyti atsakomybę.

„Daugiausiai problemų įgyvendinant Savivaldybės tarybos sprendimus, kyla dėl sudėtingų užduočių ir didžiulių darbo krūvių Architektūros ir urbanistikos bei Komunalinio ūkio skyrių specialistams. Pagal turimą kvalifikaciją jie ne visada gali kokybiškai atlikti užduotis.

Pakeista administracijos struktūra leis Tarybos sprendimų įgyvendinimą bei kontrolę paskirstyti keliems skyriams pagal kompetenciją: architektai galės užsiimti teritorijų planavimu, Statybos skyrius – rengti dokumentus viešiesiems pirkimams bei įgyvendinti šiuos sprendimus, taip pat – kontroliuoti, kaip vykdomos su statybos projektais susijusios sutartys. Ūkio ir turto skyrius užsiims miesto tvarkymo reikalais, Savivaldybės turto disponavimu bei kitomis su miesto ūkio problemomis susijusiomis funkcijomis. Viešosios tvarkos skyrius kontroliuos, kaip yra laikomasi priimtų miesto Tarybos sprendimų, direktoriaus įsakymų, turės įgaliojimus surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolus. Taigi po reorganizacijos kiekvienas skyrius turės labai aiškias atskirtas funkcijas“, - sakė Savivaldybės administracijos direktorė A. Kilijonienė.

Reorganizuoti Savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos, Komunalinio ūkio bei Verslo ir turto skyrius nutarta dar liepos 14 dieną. Miesto Taryba apsisprendė, jog vietoje minėtų skyrių būtų įsteigti Architektūros ir teritorijų planavimo, Statybos, Ūkio ir turto, Rinkliavų bei Viešosios tvarkos skyriai,  o Viešųjų pirkimų tarnybą nuspręsta reorganizuoti į Viešųjų pirkimų skyrių.

Tarybos sprendimu bus naikinamas ir struktūrinis padalinys „Valstybės tarnautojo karo prievolei ir mobilizacijai administruoti“, o funkcijos bus perduotos padaliniui „Valstybės tarnautojas civilinei saugai“.

Parengiamieji reorganizacijos darbai vyks iki lapkričio pabaigos, o nuo gruodžio 1 d. pradės funkcionuoti nauja Savivaldybės administracijos struktūra.

Teigiama, kad planuojama reorganizacija kurorto savivaldybės administracijos darbuotojų skaičiaus nepakeis.

„Jei specialisto išsilavinimas bei kvalifikacija atitiks naujojo skyriaus funkcijas ir keliamus kvalifikacinius reikalavimus, jis pereis dirbti į kitą skyrių“, - sakė A. Kilijonienė.


Šiame straipsnyje: Palangos savivaldybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

nauda

nauda portretas
"Teigiama, kad planuojama reorganizacija kurorto savivaldybės administracijos darbuotojų skaičiaus nepakeis", vadinasi tik dedžių perstumdymas, kuris kainuos nemažai pinigų - kam tai labiausiai naudinga?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių